Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Headmaster Ritual: Ich bin klaaar

Davidsson och Mannen
lör 15 sep 2012 kl 17:24

Jag har en god vän som jag förvisso inte träffar så ofta längre, men som jag ändå ser som väldigt god och vi kan kalla denne vän för M. Idag är M en gift, stadgad och relativt skötsam man, men under en period i livet var M inte bara en trevlig kille utan även en j-väl på att fixa kvinnor. Och främst då med inriktning på temporära eller rent av instanta kontakter med dessa kvinnor.

M brukade storleende och tjusig hela han, angöra dessa kvinnliga bryggor under kvällens initiala skede, för att senare på kvällen säkra en plats i någon av deras respektive gästhamnar. Han var en veritabel mästare på att under kvällen kryssa fram bland dessa mellanmänskliga bidevindar och stagvändningar, för att sedan kunna känna in i vilken riktning han just denna kväll skulle komma att segla.

Under kvällens sjögång var M oftast generös nog att underrätta oss mer passiva barhängsmatroser om vart på det emotionella sjökortet han för stunden hemmahörde men också när han, så att säga, hade säkrat ankring i rätt hamninlopp. Så att säga. Han brukade då ta en sväng förbi oss i förlorarsoffan, på vägen mellan bardisk och blivande kuttersmycke underrätta oss genom orden: ”Ich bin klaaar”. Att vara klar, eller klaaar såsom i en finsk svordom. Hörde man M säga ”Ich bin klaaar”, så visste man med 100 %-ig säkerhet att den killen var i hamn för kvällen. 

Idag kom några killar från kuststaden Southampton och precis som vännen M´s kryssningar i öppna raggningsvatten så innehöll även denna match mot dessa Southampton också ett Ich-bin-klaaar-moment. Ni såg matchen, ni såg Cazorlas underbara passningsspel, Podolskis fantastiska frisparksmål och ni såg även Gervinho återfinna målet. Ni såg målen droppa in och ni såg momentet då man kunde luta sig tillbaka, dra en lättnadens suck och konstatera att Arsenal, vad än konsonantmannen i målet gjorde för att öka spänningen, var klaaara. Att matchen var vunnen och att segerns sötma, likt ett väl genomfört angörande av erotisk brygga, kunde njutas av i själv säker klarhet.

Sailorboy D&M spanar ut över grynnorna, spänner ett stag och utfärdar följande Sjörapport.

Szczesny: 1,5/5. Hade i princip inget att göra under första halvlek inklusive det högerinlägg som han ämnade tappa rakt ned till Fox's väntande fötter. Spred sedan bollarna hej vilt matchen igenom och vi får väl se detta som matchen då ringrostigheten nöttes bort. För bra var han inte, vår förstemålvakt.

Jenkinson: 2,5/5. Jenkinsons passningsspel är en gåta. För lika välavvägda som passningar han slog på offensiv planhalva lika nervvraksrenderande spred han dem på defensiv. Han satte, vid ett flertal tiillfällen, sina medspelare i knipor och kan bara glädjas och dra en lättnadens suck över att inget blev soton-mål. Kämpade dock, precis som vanligt, föredömligt, trots vissa tillkortakommanden.

PM4: 3/5. Lugnet själv i försvarsarbetet och positionsspelet, men någon form av reverserad Jenkinson när det gäller sina nickar. För i eget straffområde satt nickarna precis som de skulle, men så fort han kom nära Southamptons mål så blev de uddlösa och missriktade.

TV5: 3,5/5. Mr Troubleshooter of the Arsenal gjorde en bra match. Stod rätt, spelade rätt och räddade som brukligt upp situationer där medspelare, eller han själv, hamnat i trångmål. Inte så spektakulär som vi vant oss vid under tidigare år, men trygg och bra i sin huvudsakliga uppgift; försvarsarbetet.

Gibbs: 4/5. Mästerlig första halvlek, både framåt och bakåt. Var offensiv som Santos och defensiv som Sagna. Mycket bra även i det defensiva luftspelet. Och man är grymt ledsen å hans vägna att målen, i och för sig helt riktigt men ändå, blev självmål och inte krediterades Gibbs.

Arteta: 4/5. Satte genast normen med en sisådär sjutusen fina passningar på matchens 20 första minuter. Fortsatte sedan med sitt, föga spektakulära, men ack så vägvinnande spel. Klok utan boll och lysande med. Minns ni magin i assistet till 3-0-målet?

Coquelin: 3/5. Axlade utan svårigheter Arteta/Diaby-manteln i sitt väldigt välavvägda mittfältsspel. Visade stort mod där han, istället för att gömma sig bland sina kompetenta medspelare, sökte boll, sökte den avgörande passningen och försökte sig på skott, då och då. Onödigt utbytt i 67:e av Wenger. Här, i Coquelin, har Wenger ett värdefullt sparkapital. Song, who?

Cazorla: 4,5/5. Började matchen med att, i femte minuten, skjuta över men var därefter i princip felfri. Som en Fabregas under dennes bästa tid i klubben, där han fick det svåra att se lekfullt enkelt ut. Herregud vilka fötter han har denne man, hoppas Wenger visste vad han gjorde när han lät bli att ta ut honom och lät bli att spara honom inför tisdagens match.

Gervinho: 4/5. Började bedrövligt med bollkluddande och temposänkande, men spelade upp sig något enormt under matchen. Fungerade förvisso som back-up på strikerpositionen i Lille, men spelade sin första tävlingsmatch på den positionen för Arsenal idag. Och tja... Två mål är inte fy skam. Och en bruten måltorka är inte heller det så illa.

Podolski:4,5/5. Men kom igen. Hur kunde de rika storlagen (hmmm) missa denna tyska stenstod, denne titan, denne virtuos? Fantastisk med bollen, i sitt ständiga sökande efter väggpassningar, sina pass and go och med sin närmast poetiska benmotorik. Och frisparken... Robin van Who?

AOC: 4/5. Började matchen jättebra för att sedan nästan helt försvinna under första halvleks andra del. Gjorde sedan storstilad comeback i andra där han var snudd på lysande. Snabb, trixig och oerhört lurig för försvarare att förhålla sig till. Blev ännu bättre när han, i och med bytena på Podolski och Gervinho, fick spela på vänsterkanten.

Ramsey gjorde ett väldigt piggt intryck och man hade gärna unnat honom Gervinhos 5-1-mål, där han efter Cazorlas underbara pass var tämligen lysande när han dansade in i Southamptons straffområde. TW14 fick gör mål, vilket var kul för honom, men drällde betänkligt med bollen. Vacker gest när han lät bli att fira målet mot sin förra klubb. Den chansen har han gått och väntat på. Giroud satte inget speciellt avtryck, men fick heller inte mycket att jobba med. Det är bara för honom att fortsätta jobba, så kommer det snart att lossna.

Oljelagen: 2/6. Visst knyckte oljelaget light, QPR, en poäng idag, men framför allt förlorade både shitty och che£sky värdefulla poäng, då de bara kryssade mot Stoke respektive QPR. Så dj-kla härligt att se, så primitiv jag är i min glädje över att de inte vann idag. Leve EPL!

The Golden Triangle: 5/5. Gibbs+Cazorla+Podolski = Ljuv fotbollspoesi. Vi har i år fått en vänsterkant, som tillsammans med avlösande bolleverantör Cazorla är lika livsfarlig för motståndarlagen som Bermudatriangeln, enligt sägnen, är för sjöfararen.

Skepp och hoj, hojtar en römosig D&M, som gläds, stort i och med dagens resultat.  Laget som pressat båda de där trasorna från Manchester, hade idag inte en chans mot London Finest. Var Soton så här kassa, eller är vi så här bra?

COYG and Thank You. Cheers!