Medlemmar: 3865 st.
Visa menyn

Walcottgate är en vägskälsfråga

Jocke Lander
tor 1 nov 2012 kl 14:00

Theo Walcott har dryga halvåret kvar på sitt nuvarande kontrakt och efter det hattrick som han gjorde/fick mot Reading i cupen i tisdags har så klart snacket om en förlängning ökat.
Wenger surrade om det idag på dagens PK och det blir mer och mer uppenbart att situationen är prekär när vi hör hur Le Boss pratar.
Det lät likadant med Nasri.
Med Fabregas.
Och med van Persie.

För mig är det här den sista chansen som Stan Kroenke har att bevisa att han vill satsa på sin klubb. Det har kanske inte så mycket att göra med Walcotts stjärnstatus eller superkvaliteter som spelare – utan mer vilka signaler som det sänder.
Theo är mer en symbolfråga.
Han är engelsman, landslagsman och mer eller mindre fostrad i klubben. Han har spetsegenskaper som är väldigt nyttiga för en klubb att ha och killen har alldeles strax gjort 50 mål för Arsenal.
Skulle inte Arsenal lyckas signa up honom nu innan jul så bevisar det bara att den som äger klubben och de som sköter den inte är trovärdiga, inte menar allvar med vad de säger.

Den stora nöten i denna förhandlingsfråga ska tydligen vara Walcotts position på planen, att han vill spela forward.
Både han och Arsenal har medgett att det inte är en ekonomisk fråga, men det tror jag inte ett smack på. Det är klart att Walcott och hans agenter vill ha marknadsmässigt med pröjs. Jag tror inte att Arsenal matchar deras krav i den frågan.
För i det ”moderna” diffusa spelsätt som många lag har idag är det ju faktiskt så att det är svårt att skilja på vem som spelar forward och mittfältare.
Vem är vad i ett system som kan heta 4-2-3-1 eller 4-3-3?

Wenger försökte snyggt passa över bollen till Walcott idag när han mötte media när han förklarade att han har friheter, får spela forward och så vidare.
Han öppnade också för en försäljning i januari om inte kontraktet är löst innan jul.
Det verkar mer och mer som att det är det vi ska förbereda oss på.
Jag hoppas verkligen att klubben gör allt i sin makt för att förhindra att så sker.
Jag ser ett enormt värde i att Arsenal FC erbjuder Theo Walcott ett kontrakt som han skriver på och jag hoppas också att Wenger lyckas övertyg honom genom att låta honom få de ”friheter” som han vill ha på planen.
VI kommer att tjäna på det i längden.
Och på alla plan.

Dagens snabba:
* Bra lottning rent svårighetsmässigt i Ligacupen. Bradford från League two ska vi inte ha några problem att slå ut. Inte ens på bortaplan.
* Tråkig lottning rent resemässigt. Som groundhopper hade jag gärna sett Leeds, där jag inte varit. Valley Parade är redan avprickad i listan (såg den finfina FA-cupmatchen mellan Bradford och Tranmere (2-1), 2005).
* Laddningen inför Schalke away nästa vecka börjar så snabbt smyga igång. Först ska vi bara respektera Robin van Persie i 90 minuter på lördag.
* Arsenal Sweden är nu 5500 medlemmar. Ifjol var vi inte 5300 medlemmar vid nyår. Det ser lovande ut och magiska 6000 kommer allt närmare!
* Såg Chelsea v Man Utd på Bet365-sajten som körde SKY:s sändning rakt av och Martin Taylor är helt klart världens bästa fotbollskommentator. Pure class!

Cheers!