Medlemmar: 3865 st.
Visa menyn

Var inte det viktigaste Jenkinsons debut ikväll?

Jocke Lander
tor 15 nov 2012 kl 02:00

Har inte hört ett ljud i media ikväll om att Carl Jenkinson faktiskt gjorde landslagsdebut. Vi snackar ändå om en kille som för mindre än två år sedan spelade i Eastbourne Borough FC i den engelska sjättedivisionen.
Den som möjligen var närmast att kommentera Arsenalytterbackens första landskamp för sitt England var troligen Erik Hamrén. Den svenske förbundskaptenen är mycket mån om alla, det fick vi svart på vitt idag. Jag hade svårt att hålla mig för skratt när han fick nåt mindre raseriutbrott på Patrick Ekwall när han ville få den svenska insatsen till en enmansshow.
Hur fan kunde du vara så puckad, Patrick?
Det här väl var första klassens lagsinsats …
Du skulle höra Steven Gerrard i Sky efter matchen när han pratade sig varm om Ranegie insats, om Isakssons målvaktsspel och om den fantastiska mattan på nya Friends Arena. Inget snack om att det var Zlatan som vann matchen till Sverige där inte …

Nej, allvarligt talat. Jag är som många av er kanske vet ingen större supporter av landskamper och landslagsfotboll, men när Arsenalspelarna är i farten kan jag väl kasta ett getöga på matchen, även fast det är en träningsmatch.
Men idag hade jag faktiskt svårt att fokusera på Jenkinson och Jack Wilshere, som hoppade in i andra halvlek. Det är snudd på omöjligt att sitta och granska en högerback när Sverige har en gubbe som gör precis som han vill på planen och smäller in mål som är helt sjuka.

jenkinson

Carl Jenkinson kommer in i matchen - hans första landskamp för England. FOTO: Bildbyrån

Men Pappa Jenkinson var stolt på Friends Arenas nya läktare. Steve heter han och med sin stora engelska flagga njöt han när sonen kom in i matchen.
Jag träffade faktiskt Steve i Köln i somras. Det var kvällen före träningsmatchen. Jag, Axel, Andreas och Tobbe Bäckström hade precis avslutat en bättre italiensk middag på en uteservering när vi skulle rulla vidare i den tyska natten.
Då upptäckte vi att Jill, som jobbar åt Arsenal och har hand om supporterklubbsverksamheten, satt med sitt sällskap en bit bort. Vi gick så klart fram och hejade för att växla ett par ord.
Hon presenterade då oss för de andra och helt plötsligt klev Steve upp och började snacka svenska. Han är ju gift med en finska som pratar svenska och vi började snacka. Han berättade faktiskt hur Wenger skulle mönstra sitt lag och i matchen och att han varit i Romfartuna utanför Västerås och spelat fotboll en gång.
Steve har åkt på Arsenalmatcher i massvis med år så ni kan ju själva förstå hur nöjd han är med sonen som gått från division 6 till att under hösten varit ordinarie i favoritlaget och dessutom ta en plats i det engelska landslaget.
Det är en bedrift som vi bara kan lyfta på hatten för.
Precis som den match som Zlatan Ibrahimovic gjorde.

Dagens snabba…
Några år har vi blivit sena med utskick av medlemskort i början av säsongen, men i jämförelse med Arsenal är vi fan hypersnabba. Jag fick min membership box idag. Idag!
Laddningen för England börjar så smått komma igång. Avresa fredag, derby lördag och sedan medlemsresa från onsdag. Dessutom ett par spännande jobb inbokade.
Det är inga mer landslagsuppehåll i år, skål för det!
Glöm inte att signa upp er för de kommande julfesterna. Det arrangeras på flera håll och kanter och det brukar vara riktigt roliga tillställningar.
Robert Pires är på The Armoury ikväll och signerar. Det är fan att man inte är i London en dag tidigare.

Cheers!