Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba byter London mot Barcelona.

Klart: Aubameyang till Barcelona

tis 1 feb 2022 kl 00:27

Övergången är klar. Arsenal och Pierre-Emerick Aubameyang bryter kontraktet så att anfallaren kan gå på free transfer till Barcelona.

Transfer deadline days stora följetong blev Pierre-Emerick Aubameyang till Barcelona. Nu är dealen klar. Auba, som inte spelat för Arsenal sedan den 6 december och som inte fick åka med på klubbens träningsläger i Dubai, bryter sitt kontrakt med Arsenal så att han kan gå till Barcelona på free transfer.
Kontraktet ska vara på sex månader med option på ytterligare ett år.
Flera journalister bekräftar övergången, men någon bekräftelse från klubbarna ska inte komma förrän imorgon bitti.

Auba kom till Arsenal i januari 2018 när han värvades från Borussia Dortmund för runt £56 miljoner. Anfallaren var cuptied och fick inte spela för sin nya klubb i Europa, men lyckades ändå göra tio mål på 14 Premier League-matcher.
Säsongen 18/19 blev målmässigt hans bästa med 31 fullträffar.
Året efter nådde han 29 mål - en säsong som kryddades med att han nätade två gånger i FA-cupsemin mot Manchester City och två mot Chelsea i finalen.

Det var efter att anfallaren skrev på ett nytt kontrakt efter FA-cupvinsten som problemen började. Målen kom inte alls i samma tempo och i derbyt mot Spurs var Auba petad efter att ha kommit för sent.
Den här säsongen har inte alls varit bra. Om vi bortser från han hattrick mot West Bromwich Albion i Ligacupen har 32-åringen bara gjort fyra ligamål på sina 14 matcher.
Sen kom Auba för sent igen och blev av med sin kaptensbindel.
Han sista match med klubben blev den 6 december borta mot Everton. Klubben hade fullständigt tröttnat och det blev slutet för Gabonesen i klubben.

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde 163 matcher för Arsenal.
Han gjorde 92 mål.
Vann FA-cupen, Community Shield och Premier Leagues skytteliga (18/19).

Auba landade på deadline day i Barcelona, sen gick rapporterna fram och tillbaka. Först pratades det om ett lån där Arsenal skulle stå för en del av lönen, men det verkade aldrig vara sant.
För The Gunners ville bli av med Auba och gjorde tydligt klart att de inte skulle betala ett enda pund för att han skulle spela i Barcelona. Det verkade ett tag som att dealen skulle falla.
Men så löste man det så att Auba och Arsenal bryter kontraktet som att han kunde skriva på för Barca.