Medlemmar: 6085 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Winterburn lämnar Gunners efter 13 år.

En klassiker har lämnat klubben

tor 13 jul 2000 kl 19:34

Nigel Winterburn, har efter 13 år i klubben och hela 584 framträdanden i Arsenaltröjan, bytt ut Highbury mot Upton Park.

Han kom till Gunners 1987. Det var George Graham som då började bygget av den försvarslinje som kom att bli Englands bästa i över ett decenium. "Nutty" köptes från Wimbledon för drygt 400 000 pund och till en början fick faktiskt den enbete Nigel spela högerback.
Nutty har alltid hållit hög klass och ständigt har han varit en av ligans bästa vänsterbackar. Det har dock bara resulterat i två A-landskamper för England. En viss Psycho Pearce har stått i vägen för det mesta, men även tattare som Graeme Le Saux och Phil Neville har gått före i uttagningarna.
36-årige Winterburn var faktiskt med i landslagstruppen förra säsongen. Han kallades upp för träningslandskampen mot Frankrike men fick aldrig spela.

Nigel var den som imponerade mest på mig, när jag såg Arsenal på plats på Highbury i segermatchen mot Everton (3-1) säsongen 96/97. Stabil bakåt och ständigt bidragande till offensiven med sina ihärdiga löpningar längs vänsterflanken.
Dogge förpassade Winterburn till bänken under större delen av fjolårssäsongen. Därför var det inte så konstigt att han ville byta klubb. Visst hade det känts bäst om Nigel lagt skorna på hyllan i stället för att lira på hobbynivå med Hammers, men känner killen att han har två bra säsonger i sig är det klart han ska lira vidare.

Då Dogge, som alla andra Wenger-nyförvärv, är brasse lär vi nästa år få bevittna ett historiskt bottennapp i Arsenal under nästa år.
Under någon gång under säsongen lär vi tyvärr göra en Chelsea och spela med bara utlänningar (Seaman, Adams och Keown är skadade rätt ofta och duon Dixon/Parlour riskerar att få nöta bänk).

Arsene Wenger uttalade sig så här i brittisk press efter Nigels flytt:
- Nigel är det ultimata proffset och att tappa en spelare som gett 13 år av utomordentlig service till den här klubben är en stor förlust för oss.
- I en tid där många spelare flyttar från den ena klubben till den andra har Nigel inte bara visat en otrolig hängivenhet till Arsenal utan också att han är en fantastisk fotbollsspelare.

Under sina år i Gunners har Nigel Winterburn varit med och vunnit tre ligatitlar, två FA-cuptitlar, en ligacuptitel, en Cupvinnarcuptitel samt en Charity-Shieldtitel.

Visst önskar vi alla Nigel lycka till i West Ham, men några fler titlar lär det knappast bli?