Medlemmar: 7686 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vilket nummer får Wiltord?

Vad händer?

fre 7 jul 2000 kl 00:00

Vi hade tänkt sammanfatta lite av som händer runt vårt kära Arsenal just nu. Det är ryktenas tid, som alla känner till. EM är slut och det är dags för klubbarna att knyta till sig spelare inför nästa säsong. Vad händer?

Mr Wenger verkar vilja ha allt som rör sig, i alla fall om det är fransmän. Vieira, Petit, Henry, Grimandi, Pires och nu är kanske köpet av Wiltord, från Bordeaux för £15 milj, inte alls långt borta. Han, Wenger alltså, verkar kunna ta dit hur många som helst. Vem skall sätta stopp för den franska invasionen?

Det kommer väl inte att dröja innan spelare som Thuram, Lizarazu, Blanc, Trezeguet och Yourkaeff spelar i Londons, nej Englands, nya Frankrike. Sedan Wenger tog över rodret i AFC har inte mindre än 9 fransmän varit i klubben. Sex spelare förra säsongen, en drar (Grondin), minst en kommer (Pires), lägg därtill (Wiltord). Det innebär att Arsenal nästa säsong kommer att ha sju fransmän?..OSKÖNT.

Sedan har Wenger köpt Lauren, yttermittfältare från Mallorca, och Edu, mittfältare från Corintihans. Totalsumman för alla nyförvärv blir ca £30 milj. Skall han dessutom köpa Wiltord är vi uppe i £45 milj. Några mer än Luzhny och Winterburn måste säljas av (Suker gick gratis till Hammers). Dessa herrar inbringade ca £1,5 milj till klubbkassan. Overmars ligger nog nära till hands. Man kan ju undra har han tänker.

Backlinjen håller på att tunnas ut. Vad gör Wenger då? Jo, han köper tre mittfältare och en forward. Han har dessutom sålt en back (Luzhny) till Middlesbrough för £1 milj. Visserligen kan nog Lauren spela ytterback, men håller försvaret? Vi har Dixon, Adams, Keown, Upson, Silvinho och Grimandi. Adams och Keown är inga säkra kort, de brukar få en hel del skador och Grimandi är väl inte världens bästa innerback. Upson har gått skadad länge och Dixon är 36 - jag är orolig. Arsenal får väl köra anfallsfotboll.

Målvaktsfrågan verkar vara en het potatis dessa dagar. Newcastle har bjudit £1 milj för Seaman. Arsenal vill köpa Ipswich`s Richard Wright med Manninger i utbyte. Seaman tycker att Manninger är en bra målvakt och vill inte att Wenger köper Wright. Manninger tycker att han borde få mer speltid för att har tränat bra och är värd chansen. Vad Wenger tycker vill man knappt veta. Jag tycker att Wenger skall satsa på Seaman och Wright. De borde kunna komplettera varandra mycket bra. Wright, Englans tredjemålvakt i EM, ung och hungrig. Seaman NR 1, ruggig rutin och ett stort kunnande.

En vinnande kombination.

Vem tar vilket nummer?

Dessa finns lediga:
3. Winterburn till West Ham nytt: 3. Lauren
7. Vivas till Celta Vigo nytt: 7. Edu
9. Suker till West Ham nytt: 9. Pires
12. Wreh bort ???
19. Malz Tyskland?
21. ledigt nytt: 21. Wiltord
22. Luzhny till: Middlesbrough ?

Noterbart är att Highbury till hälften kommer att rivas. Där kommer 320 lägenheter att byggas. Båda långsidorna är K-märkta och får inte rivas. Arsenal kommer 2002/2003 att flytta till Ashburton Grove, där en toppmodern arena med 60-65000 platser kommer att byggas. Då kanske det blir lättare att fixa plåtar.