Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Numera kallar vi honom Ponytail.

Man är orolig

sön 20 aug 2000 kl 00:00

Jaha, så var vi i gång efter några tunga veckor av längtan. Opening day, AFC på Canal+ och tre, minst en poäng borta mot ett rätt blekt Sunderland.

Förväntningarna var minst sagt höga när man bänkade sig i soffan med mulsnern. Men det blev inga tre poäng, det blev inte ens en, det blev en bedrövlig och fullständigt onödigt förlust.

Första besvikelsen kommer med laguppställningen, jag har alltid tyckt att Wenger är en grym manager, att han vet vad han sysslar med när han gör sina laguppställningar. Men att sätta Dennis på bänken och starta med Grimandi på mitten, det är taktiska missar i Lars-Tommy-klass - bedrövligt! Vem som helst hade haft vett att sätta Freddie på mitten med Paddy. Pires till vänster och självklart Dennis på topp. Det var snack om att Bergkamp var halvskadad, men sitter man på bänken och gör ett inhopp på 25 minuter, ja då kan man fan lira från start också.

Man lugnade ner sig rätt snabbt, för vi inledde hyfsat och Sunderland såg totalt ofarliga ut. Efter första 45 kan man konstatera att Parlour har bränt två gjutna kassar, öppet mål vid båda tillfällen och man kan inte förstå hur han kunde undgå att hänga kasse. Ljungberg hade ett friläge, men som den stora målsumpare han är missade han också.

Från inledningen bör också noteras att Seaman har skaffat hästsvans under uppehållet och hädanefter kommer att benämnas som the PONYTAIL.

Största jublet under första halvlek kom när Mark Venus gjort 1-0 för Ipswich, tyvärr vände the Scum på steken men man fick ju vara glad i en 15-20 minuter i alla fall.

Andra halvan kan sammanfattas med ett ord - panik. Vi fortsätter att skapa chanser men saknar förmågan att förvalta chanserna. Ett horribelt misstag av the Ponytail ger 1-0 till Sunderland, målskytt ex-goonern Niall Quinn.

Har tidigare tyckt att Ponytail fått mycket obefogad kritik, men det där var riktigt dåligt och nu är man riktigt orolig inför fortsättningen.

Bergkamp byttes in med dryga 20 kvar, men Dennis är inte en spelare som ska komma in och röra om, han ska vara med från start om han ska göra nåt. Bytet var i alla fall det enda att glädja sig åt i andra, walking alone singing this song....- stämning!

Vi lyckades aldrig spräcka nollan trots en jävla massa bra chanser och med normal utdelning skulle vi vunnit med en tre-fyra kassar mot noll.

Vad man är orolig för inför framtiden är följande.

· Wengers uttagning - måste skärpa sig ordentligt.

· Grimandi på mitten - jag gillar Gilles, han är rätt bra men han är ingen ersättare för Manu, det måste Wenger inse.

· Oförmågan att göra mål - det är bara Eagle-Eye som är god för 25 kassar på en säsong, Kanu å Dennis är mera framspelare än målskyttar och Freddie en målsumpare av yppersta kvalité.

· Ponytail, det är tyvärr inget att snacka om, ett ingripande på hela matchen och det slutar med att han skämmer ut sig fullständigt.

· Parlours missar, killen har tagit efter Ljungbergs bedrövliga avslutningar (nu är jag jävligt negativ mot Ljungberg, han är grymt bra - inget snack där men han missar alldeles för mycket vassa målchanser).

· Patricks eftersläng. Killen var i särklass bäst på plan, och jag kan förstå att han lackar när han är trött, frustrerad och tjurig. Men Vieira måste sluta med såna grejer, gubbarna i FA vill ju inget annat än att stänga av honom och nu får han säkert fem matchers avstängning - vi behöver Vieira på plan.

På plussidan får sägas att backlinjen var jävligt bra samt att både Pires och Lauren gjorde pigga inhopp.

Tycker dock att det är värt å lägga 15 miljoner pund på Cocu, vi behöver en toppspelare till på mitten. En forward behövs också, osäker på om Wiltord är rätt namn men nån avslutare måste vi ha.

Från övriga matcher kan noteras att Boksic scorcha två...... att Coventry är värdelösa......att the Scum vann (OSKÖNT!).....att Jimmy Floyd å Stanic blir grymma förstärkningar i Chelsea.....att Chelseas försvar fortfarande inte är helt stabilt.....att City gjorde en förvånansvärt blek insats mot Charlton...och slutligen att Sunderland skaffat sig en oskön lirare i Ketsbaia-klass, killen är försvarare och går i initierade kretsar under namnet Svettislav Vargas.

Ny TV-match på måndag, känns jävligt bra. Vidrigt äckliga och osköna Liverpool kommer på besök och visst fan är man orolig. Även om vi alltid har Pool bakom oss i tabellen när säsongen är slut så brukar vi alltid torska mot svinen.

In med Dennis på topp. Freddie på mitten, Pires till vänster så ska det kunna ordna sig. Hoppas på ONE NIL TO THE ARSENAL.....

Cheeers!