Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Karriären är över för Anders Limpar.

Limpar lägger skorna på hyllan

tis 27 mar 2001 kl 20:47

Efter VM-brons med Sverige, FA-Cupguld med Everton och ligaguld, FA-cup och ligacupguld med Arsenal tackar nu den lille bolltrollaren för sig.

Limpars karriär

58 st landskamper
1987: årets debutant
1988: OS i Korea,
1990: VM i Italien
1991: Engelsk ligamästare (Arsenal)och vinnare av guldbollen.
1992: EM, Sverige
1993: FA cup mästare, ligacupmästare (Arsenal)
1994: VM i USA (brons) och bragdguld.
1995: FA-cupmästare (Everton)
1998: SM-Guld med AIK
Charity Shield-vinnare tre gånger.

Limpars namn har synts mycket i massmedia den sista tiden. Efter att ha prövat lyckan i Colorado Rapids skulle han åka hem och lira med AIK var det tänkt. Men Solnaklubben ville inte ha honom och någon större lust att lägga av hade han inte. Men att han skulle välja AIK:s ärkerival Djurgården retade upp många. Så mycket att vissa gav sig på hans på Limpbar.
Under hela vintern har han tränat med blåränderna från Östermalm. Och man har hela tiden läst att han känner sig i så bra form och att han är otroligt spelsugen. Så häromdan kom beskedet: Anders Limpar lägger av.

I ett avskedsbrev till fansen säger han bland annat: Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag lämnar Djurgården i en sådan här situation. Men jag hade höga förhoppningar och förväntningar på mig själv, kanske för höga. Jag fyller snart 36 år och är inte längre en pigg 20-åring med det rätta steget. Jag tycker själv att jag helt enkelt inte är tillräckligt bra för spel i allsvenskan 2001.

Att han slutar känns helt rätt. Vad som däremot var fel var att Limpar med ett jätte AIK-hjärta valde spel i Djurgården.
Under sina år i Arsenal blev han en stor publikfavorit. Super Swede ekade över Highbury när ”Limpan” gjort något bra. Men något gick fel i samarbetet med George Graham och Limpar tvingades lämna klubben för spel i Everton 1994. Den 35-årige lille bolltrollaren har under sin lyckosamma karriär hunnit med att spela för tolv olika klubbar, nämligen: Spårvägen, Hagalund, AIK, Brommapojkarna, Örgryte, Young Boys, Cremonese, Arsenal, Everton, Birmingham City, Colorado Rapids och Djurgården.

Vill man se Limpar in action bör man bege sig till hans fotbollspub, Limpbar, som ligger på Norra Bantorget i Stockholm.