Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kevin Phillips - en dyr och bra spelare som skulle förstärka Arsenal.

Jeppes "Silly Season"-krönika

tis 12 jun 2001 kl 21:54

Det känns tungt att konstatera att ännu en titellös säsong är över. En andraplats i ligan, final i FA-cupen och en kvartsfinal i Champions League är knappast dåligt men det är segrar som räknas, ingenting annat.

Ligan är den titel jag helst vill ha nästa år. Det måste bli ett slut på ManU:s dominans nu, jag är innerligt trött på att se Ferguson lyfta bucklan år efter år. Att vi behöver värva för att på allvar slåss om förstaplatsen torde alla ha förstått och herr Wenger har också utlovat tre-fyra nyförvärv under sommaren.
Man kan bara hoppas att ingen av killarna som kommer in är en totalt okänd öststatare för reapris (läs Igors eller Tomas Danilovic eller vad fan han nu heter).
På forumet går åsikterna isär ganska ordentligt när eventuella nyförvärv, har läst alltifrån Roberto Carlos till Djurgårdens Abgar Barsom??!!

Själv har jag en innermittfältare av hög klass överst på önskelistan. Vi har Vieira som är bäst i ligan, men annars är det tunt.
Grimandi och Parlour är de som figurerat mest bredvid "Paddy" och ingen av dem håller måttet. Båda är okej men inte mer, "Gall" är bra som backup medan Parlour gör sig ett par klasser bättre ute på högerkanten.

Lauren tycker jag är för dålig. Vet inte riktigt vilken hans bästa position är men i mitt tycke gör han sig bäst på läktaren. Det är ingen ordning på karln och ibland undrar jag om han verkligen kan tänka fotboll, våghalsiga passningar och dribblingar långt ner i banan gör att man sätter hjärtat i den berömda halsgropen varje gång Lauren rör sig ner mot eget straffområde - sälj!. Det lilla jag sett av Edu har inte varit särskilt imponerande men han förtjänar både mer tid och chanser innan domen faller på honom.

Tyvärr verkar det som att Manu Petit tänker välja en annan klubbadress, annars var Petit/Vieira ett perfekt komponerat mittfält. Enligt de inte alltid trovärdiga engelska tidningarna försöker mr.W köpa Barry Ferguson från Rangers.
Det låter inte fel, en ung kämpastark mittfältare med stora kvaliteter och som dessutom, hör och häpna är brittisk. Kanske har Wenger insett att man behöver en och annan sådan i laget också.

Lyckas man inte värva Ferguson tycker jag att man skall se till att köpa någon av herrar Carrick/Cole från West Ham. Hammers lär knappast vara villiga att sälja efter att man blivit av med Rio och snart också Lampard men alla spelare har sitt pris och AFC har inte direkt brist på kulor?

Försvaret behöver också förstärkas. Adams och Keown håller fortfarande riktigt hög klass men var tyvärr skadade lite för mycket den gångna säsongen. Tony spelade dock fler matcher den här säsongen än de två senaste och hans nej tack till landslaget lär gynna AFC ännu mer nästa säsong. Men T.A och Keown kan inte vara med i alla matcher och när de båda är borta är det ingen ordning alls i försvaret (vi vet alla vad som hände på Old Trafford).
Igors är en, två, tre klasser för dålig, Grimandi också alldeles för dålig som mittback och Hästen (Luzhny) verkar vara nerstoppad i nåt frysfack på THOF.

Det har varit mycket snack om Sol Campbell. En grym mittback, inget snack och jag har viss förståelse för alla som vill ha honom till AFC, men To**enhams lagkapten i Arsenal, nej det är inget jag klarar av. Han må vara hur bra som helst men det går bara inte.

Titus Bramble från Ipswich är ett bra alternativ och man hoppas att Upson skall kunna bli ett utropstecken i stil med Ashley Cole nästa säsong. En mittback måste vi ha, helst en ung rejäl typ som inte gör bort sig när Adams eller Keown är borta.
Läste idag att Aston Villa jagar Olof Mellberg, vore inte han ett bra val? Som vikarie för de ordinarie mittlåsen skulle han ändå få en hel del speltid, han kan snappa upp ett och annat av de herrarna och bli riktigt bli ytterligare ett snäpp bättre. I nödfall kan han dessutom användas som högerback.

Högerback är nästa bekymmer. Vi behöver täckning för Dixon, Lee är fortfarande ganska bra. Men jag tror det är dags för ett nytt namn därute. Thuram eller Cafu vore fint, men jag tror inte att AFC har riktigt den dragningskraften som krävs för någon av dem.
Någon av klass behöver vi i alla fall (alla har väl sin idé så in på forumet och tyck till).

En mittfältare, en mittback och en högerback. Sådär då är vi nästan klara. En ny anfallare behövs också eller "a fox in the box" som Henry utryckte saken. Kevin Phillips, David Trezeguet och Patrick Kluivert är mina namn. Tre vassa killar som alla skulle tillföra en hel del till Arsenals offensiv. Phillips lär inte vara billig, men jag tror det kan vara värt pengarna. Han är en riktig måltjuv a lá Ian Wright och jag tror han kan vässa sig ytterligare i en bättre miljö. Titta bara på hur Rio F förbättrats sedan flytten från WH till Leeds.

Ser helst brittiska nyförvärv och en stor anledning till detta är att de vet vad det innebär att spela i Premier League.
Det tog ett bra tag för både Pires och Wiltord att anpassa sig till det engelska spelet men nu ser den duon bara bättre och bättre ut. Nästa säsong kan de leverera från start och det kommer givetvis att gynna AFC enormt.

Fyra man in och självklart en och annan ut. Vilka tänker jag dock inte ta upp nu då jag redan blivit långrandig. Men att man vill bli av med pajastrion Igors, Tomas och Vivas lär väl inte överraska någon.
Däremot vill jag inte som många andra se någon försäljning av Dennis Bergkamp. Tror i motsatt till de flesta att han har mer att ge och vill hellre se loje Kanu försvinna - mer om detta senare.

Cheeeeeers