Medlemmar: 7222 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ray borde sitta på läktaren när han är i den här formen.

Vad händer?

tor 27 sep 2001 kl 00:00

Efter matchen igår är det mycket som surrar runt i huvudet. Det känns som att Arsene Wenger fort som fan måste få spelarna att förstå att det är fotboll de håller på med. Vi får stryk mot ett mediokert grekisk lag och håller nu på att själva spela oss ur Champions League. Panathinaikos vinner med 1-0 och gör det rättvist. För Arsenal är så jävla dåliga.

Först och främst så är laguttagningen under all kritik. Det verkar som att Wenger spelar Parlour bara för att han måste. Killen är en smärre katastrof. Nu var han i och för sig inte ensam om det igår. Men att sätta van Bronckhorst på bänken anser jag är tjänstefel. De franska Europa och världsmästarna verkar tro att det är bara att åka iväg och ställa ut skorna så ordnar det sig. Vart är glöden, viljan, speeden, rycken, kombinationerna och framför allt målen ?

Dra in spelarnas löner om de bara går runt och lallar. Robert Pires borde fan få betala för matchen igår. Han har fått äran att spela i Arsenal - men beter sig som han gav blanka fan i det. Felet ligger naturligtvis hos Arsene Wenger. Det spelar ingen roll vilket manskap han kan matcha. Vi får stryk mot vilket skitlag som helst om de uppträder som igår. Det var lika illa mot Schalke. 3-2 var orättvist. Tyskarna borde ha fått med sig poäng från Highbury bara för att bränna Wenger på nosen. Han måste börja få Pires, Parlour, Wiltord och Henry att tro på sig själva. Det syns att deras självförtroende är totalt borta. Ingen vågar. Ingen försöker göra nått konstruktivt. Då går det så här.

Arsenal åker till Aten för att försvara sig. Men det är väl inte det som klubben adelsmärke nu för tiden. En gång var det så. Under George Grahams tid. Wenger har gjort Arsenal till ett spelande offensivt lag som hellre vinner med 4-2 än 1-0. De spelarna som fransmannen mönstrade igår är allt annat än defensiva. Hur många radier gjorde Ashley Cole? Ingen. Han var i Grekland för att försvara sig till en poäng. Samma gällde för Lauren som är en ypperligt attack-back.

Att Wenger väljer Henry och Wiltord på topp är också konstigt. Vad skapade de tillsammans? Inte ett skit. Henry försöker - men saknar självförtroende. Wiltord vet jag inte vad han höll på med. Att placera Parlour centralt på mitten måste också anses som grovt tjänstefel. Killen, i den form han nu är i, gör sig bäst på läktaren.

Sedan är det bara att plocka av Vieira lagkaptensbindeln. Karl'n springer runt och tänker för mycket på att han måste hålla igen istället för att spela sitt spel. Han ska agera hårt och resolut. Men lagkaptensbindeln hindrar honom. Han är mil från sitt forna jag. Den form han var i förra säsongen hoppas jag kommer - men nått fel är det uppenbarligen.

Hela laget är under isen. Man bryr sig mer om att grekerna filmade och försökte att få tiden att gå än sitt egna spel. Wenger kommenterar Chelseaspelarnas fyllebravader och massa annat skit. Är det inte dax för MR Wenger att börja ägna lite tid åt sitt eget lag och sitt eget kontrakt. Vad f*n funderar han över? Han är hyllad på Highbury, älskad av spelarna, men ändå signar han ingen förlängning på sitt kontrakt som styrelsen vill. Hela sommaren har vi hört honom säga att det ska ske inom en snar framtid. Men inget händer. Sånt sprider oro.

Tjänar man vad dessa herrar gör måste vi som betalar kunna kräva f*n så mycket mer än vad som presterades igår. Jag hoppas Wenger samlar sina spelare och förklarar för dem vad som krävs för att laget ska slippa bli ständig tvåa. Om han nu ser det vill säga. Jag hoppas också i fortsättningen slippa skriva sådana här krönikor och istället hylla våra hjältar.

SKÄRPNING TACK