Medlemmar: 7194 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vad gör den här mannen i PL-studion?

TV 4=forntiden

mån 31 dec 2001 kl 21:51

Det var som att degradera sig tillbaka. Långt bak i tiden.

Satt och tittade på fyrans tipslördag och matchen Nottingham Forest-Coventry City. Sändningen kändes vara kopierad från Tipsextra i slutet av 80-talet.
I brist på Canal+ fanns det inget annat alternativ.
Räddningen var en tipslapp i näven och pling i rutan.

Läset häromsistens att TV 4 nyligen skrivit på ett nytt avtal och ska fortsätta visa engelska division I. Inget fel med det. Alltid kul att se de mindre lagen, men det känns som att fyran lika gärna kunde lägga ner. Coventry, Coventry och åter Coventry. När ska vi få se de roliga lagen i ettan; Millwall, Manchester City, Wolves o.s.v. Nej, bara det är svenskar med. Det är huvudsaken. Skulle förmodligen inte spela någon roll att Coventry låg sist i ettan. Vi, eller de stackarna som inte får in Canal +, skulle nog få fortsätta att se Hedman, Rolle och Antonielius.

Men vad gör Peter Antoanie i studion?
En tysk som tränat Assyriska är expert på engelsk fotboll.
Låter som att det är mer än ett fel där.
Skicka tysken till återbruket är mitt råd.

Någon dag innan var det dags för Ralf Edström att leka expert i Radiosportens Premier League-genomgång. Snudd på lika illa där.
Jag undrar: Är man expert på en främmande fotbollsliga bara för att man själv varit involverad högt upp inom den svenska fotbollen?
Aldrig.

Sedan undrar jag hur de som tillfrågas ställer upp och gör sig själva till åtlöjen bara för att få vara med i TV. Jag skulle aldrig ställa upp som expert om jag inte kände att jag hade tillräckligt med kunskap.
Det gör andra och ska fan få höra det.
Nog med pajaser som leker experter.
Till nått annat.

Har den senaste tiden läst Magnus Alselinds texter och krönikor i Expressen om den engelska fotbollen. Ofta bra och initierade, men det är mycket kappan efter vinden.
Hur svårt är det att kalla Ryan Giggs för världsspelare, hjälte, räddare - när han gjort två mål och legat bakom det tredje när United slår Fulham med 3-2?

Experter kan se saker som kommer att hända, som kan analysera och som kan kritisera. Till och med blinda kan se att Giggs fixat segern åt United och att Beckscum är ur slag.
Sportbladet tänker jag inte ens kommentera. Den svenska Gazzettan har så många faktafel att man blir mörkrädd.
Det är alltid de riktiga fansen som är de bästa experterna.

Åter till nått annat:
Arsenals julform är grym.
Eller Arsenals julmoral är grym. Namnet på det klassiska Arsenalfanzinet "One-Nil down, Two-One up" passar prima i dessa dagar. Synd bara att inte Fanzinet lever fortfarande.
Nu gäller det bara att avfärda Leicester på Filbert Street imorgon.
På med de guldfärgade bortatröjorna och fixa tre poäng.
Känner redan doften av den färgen?

Cheeeeeeeeeeeeeeeeeeeers