Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kanu och Lauren blir borta en månad.

Afrikanerna åker

ons 2 jan 2002 kl 16:00

Arsenals afrikaner Kanu och Lauren försvinner i en månad. De ska spela Afrikanska mästerskapen.

Så var det dags igen. Afrikanska mästerskapen drar igång, mitt under spelsäsongen i övriga världen. Det är ju väldigt bra igenomtänkt att lägga turneringen i januari/februari, med tanke på att nästan alla som medverkar i den spelar i europeiska klubblag.

Arsene Wenger är som vanligt upprörd över att hans spelare vill spela i sina landslag. Han försöker få Nigeria och Kamerun att låta spelarna vara kvar i Arsenal i alla fall till 13 januari då vi tar emot liverpool hemma.

För Arsenals del blir det lättare att ersätta Kanu än vad det blir att ersätta Lauren. I anfallet har vi flera alternativ med Dennis Bergkamp, Sylvain Wiltord och Frannie Jeffers när han kommer tillbaka.

Men på högerbacken har vi just nu bara Oleg Luzhny, eftersom att Lee Dixon inte är helt återställd ännu. Möjligen kan vi tillfälligt flytta ner Ray Parlour, som var utmärkt mot Schalke 04 på den positionen.