Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Den lilla planen spelar in för alla röda kort Arsenal fått tror Wenger.

Wenger skyller röda korten på THOF

ons 30 jan 2002 kl 13:07

Det är Highburys storlek som ger oss röda kort. Det tror i alla fall Arsene Wenger.

Martin Keowns och Dennis Bergkamps röda kort i söndags gör att Arsenal har fått tio spelare utvisade i år varav åtta i Premier League, FA- och Ligacupen. Sammanlagt har 42 Arsenalspelare blivit utvisade under Wengers år som manager för klubben.

Wenger menar att det är Highburys trånga plan som är skälet till alla utvisningar.
- På en större plan blir det mindre fysisk kontakt än vad det blir på kompakta Highbury. Att vi får så många utvisningar beror självklart på planens storlek.

Men med tanke på att fem av våra utvisningar har inträffat på bortaplan så tycker jag att Wengers resonemang blir litet stukat. Det kan inte bara bero på planens storlek. Det är nog mer spelarnas inställning le Boss måste jobba med, även om många utvisningar vi får är tveksamma.