Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ray ersätter Freddie.

Inför Leicester-Arsenal

tis 22 jan 2002 kl 17:32

Liverpool gjorde sitt på tisdagen. Gör vi bara vårat på onsdagen så ser det mycket bra ut.

Freddie Ljungberg missar naturligtvis matchen på Filbert Street efter den skada han ådrog sig mot Leeds i söndags. Hans plats på mittfältet tas nog av Parlour och det medför att Gio van Bronckhorst går in på den vakanta innermittfältsplatsen bredvid Paddy Vieira.

I mål fortsätter Richard Wright som hade en lugn comeback mot Leeds. På bänken sitter fortfarande Graham Stack, eftersom att Stuart Taylor har brutit fingret och är borta cirka sex veckor. Med andra ord så kommer Ponytail Seaman vara tillbaka före Stuart.

I backlinjen hoppas jag att Dixon får spela istället för stabbige Oleg Luzhny som inte är tillräckligt bra, varken offensivt eller defensivt. Det var skrämmande att se hur enkelt Wilcox kom förbi honom i sekvensen före Leeds mål i söndags.

Vem som spelar tillsammans med Henry i anfallet är svårt att säga. Dennis Bergkamp gjorde inte någon glad med sitt spel mot Leeds, men det känns knappast som att Wiltord är bättre. Kanske skulle unge Aliadiere kunna vara ett alternativ. Wenger gick tidigare i veckan ut med att det snart kan bli aktuellt med spel för den unge fransmannen.

Det här är en match där allt annat än tre poäng skulle vara en katastrof i klass med Igors Stepanovs på Old Trafford. Men samtidigt måste vi tänka på att Leicester kämpar för liv och lem i botten av tabellen. Mitt tips får ändå bli 3-1 till Gunners. Målen görs av Henry, Pires och Gio.

Arsenals lag: Wright – Dixon/Luzhny, Keown, Campbell, Cole – Parlour, Vieira, Gio, Pires – Henry, Wiltord/Bergkamp