Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cole får vila efter att ha dragit på sig fem gula kort.

Inför Arsenal v Liverpool

lör 12 jan 2002 kl 15:47

Många nya namn i Arsenal. Detta på grund av osedvanligt många avstängningar.

Inte nog med att Ray Parlour fortfarande är avstängd (tillbaka nästa match), dessutom är hans givne ersättare Gio van Bronckhorst också avstängd efter hans utvisning på Anfield sist vi mötte Liverpool. I backlinjen är Ashley Cole borta på grund av fem gula kort. Lauren är skadad och har därför redan rest till Kamerun och samlingen inför.

Ersättare till dessa herrar lär bli Grimandi eller Edu, Matthew Upson och Oleg Luzhny. Det är troligt att Wenger satsar på rutinerade Grimandi bredvid Paddy Vieira eftersom att Edu än så länge inte har spelat från start mot toppklassigt motstånd.

Upson har spelat vänsterback en gång i år, det var i den oavgjorda matchen mot Sunderland och han stod för en godkänd insats. Luzhny har fått lite speltid nu på slutet och har varit ganska stabil.

I anfallet spelar Henry och Kanu. Nigerianen gör sin sista Arsenalmatch på några veckor eftersom att även han ska spela Afrikanska mästerskapen.

I Liverpool väntas Nicolas Anelka spela från start. Men det är inte hans första match på Highbury för en annan klubb. Redan år 2000 spelade han för Real Madrid i Lee Dixons testimonial och då fick han ett ganska kyligt mottagande av hemmapubliken. Frågan är vad som väntar på söndagen. Det lär väl inte bli White Hart Lane-hat-mot-Sol direkt, men stämningen kommer tillika inte bli älskvärd. Det vill jag lova.

Det känns positivt inför den här matchen. Liverpool befinner sig i en djup formsvacka och deras nyckelspelare nummer ett, Michael Owen, dras med en skada. Arsenal har på sedan Newcastlematchen rykt upp hemmaspelet så jag tror på seger med 2-0 efter mål av Kanu och Henry.

Troliga laguppställningar:

Arsenal: Taylor – Luzhny, Campbell, Keown, Upson – Ljungberg, Vieira, Grimandi, Pires – Henry, Kanu

Liverpool: Dudek – Carragher, Hyypiä, Henchoz, Riise – Murphy, Gerrard, Haman, Smicer – Anelka, Owen