Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dixon kan få kliva in som högerback mot Leverkusen.

Inför AFC–Leverkusen

tis 26 feb 2002 kl 22:14

Nu smäller det! Vill vi vara med och leka med The Big Boys så finns bara vinst.

Förra veckan gjorde Arsenal sin bästa bortamatch på mycket länge i Europa och i lördags krossade vi Fulham. Man kan bara hoppas på att formen är konserverad. De franska musketörerna Vieira, Henry, Pires och Wiltord spelade fantastiskt i lördags och det är dessa herrar som kan se till att vi går långt i Europa.

Arsenals stora skadebekymmer är väl alla väl medvetna om, och det situationen blev inte ljusare i och med att Gio van Bronckhorst tvingades utgå i lördags efter en smäll mot knäet. Kan inte holländaren spela, har vi ingen naturlig vänsterback att sätta in. Cole och Upson är skadade, Juan är inte med i den europeiska truppen och Luzhny, som har spelat vänsterback vid några tillfällen avtjänar sista matchen av sin långa avstängning.

Missar Gio matchen kommer troligtvis Lauren spela vänsterback och Dixon högerback. I mittlåset fortsätter försvarsgeneralen Sol Campbell tillsammans med Stepanovs, som blir bättre för varje match.

På mittfältet spelar nog Wiltord till höger och Grimandi eller Edu gör Vieira sällskap på mitten, eftersom att Razor är avstängd efter sin utvisning förra matchen. I anfallet är jag övertygad om att Bergkamp startar tillsammans med Henry. Holländaren fick sitta på bänken hela matchen förra veckan, trots att han tog sig till Tyskland med bil. Wenger kan inte bänka honom igen, särskilt med tanke på att Kanu är sliten efter Afrikanska mästerskapen.

För att gå vidare till kvartsfinalerna krävs det att Arsenal vinner sina två återstående hemmamatcher, och jag ser få skäl till att vi inte skulle klara det. Trots alla skador visar spelarna gång på gång upp fantastisk moral (Liverpool borta, Chelsea hemma, Aston Villa hemma, Liverpool i FA-cupen mm.). Mitt tips blir 2-0 till Gunners, det är dags att hålla nollan nu. Målskyttar: Henry och Campbell.

Trolig startelva: Seaman – Dixon, Campbell, Stepanovs, Lauren – Wiltord, Vieira, Grimandi, Pires – Bergkamp, Henry