Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tycker inte man ska skicka ligacupvinnaren till Europa.

Wenger: "Ligacupen värd för mycket"

tis 26 feb 2002 kl 17:02

Ligacupsmästaren ska inte få någon Europacupsplats. Det tycker Arsene Wenger.

Vi har hört det förut: Storklubbarna gillar inte Ligacupen, medan de mindre klubbarna (som Sp*rs) satsar allt på den. Wenger säger nu att vinnaren av ligacupen inte borde få någon plats i UEFA-cupen. Den platsen borde istället gå till det lag som kommer sexa i tabellen (och då kan vi därmed räkna bort The Totts!).
- Missförstå mig inte, säger Wenger. Jag tycker varken illa om Blackburn eller om Tottenham och har full respekt för dessa lag, men det är bättre för England om de bästa lagen spelar i Europa så att vi kan få fler platser under efterföljande säsonger.

Detta har fått Blackburns manager Graeme Souness att ilskna till:
- Wenger är privilegierad, säger han till The Sun. Han leder en av de största klubbarna och de slutar alltid bland de fem första. Om man tar bort Europaplatsen från ligacupen kommer aldrig lag som oss, Sunderland och Derby spela i Europa. Wenger kanske tror att allting kretsar runt toppklubbarna, men så är det inte och det kommer aldrig att bli så.