Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bergkamp bilar till Leverkusen.

Inför Leverkusen-Arsenal

tis 19 feb 2002 kl 19:12

I ligan har vi inte förlorat borta ännu. I Champions League har vi inte vunnit borta ännu. Nu är det dags att ändra på det.

Arsene Wenger tror att skälet till det svaga bortspelet sitter i huvudet på Arsenalspelarna.
- Det har blivit mental sak, men i fortsättningen måste vi ta med oss den inställning vi har i bortamatcherna i Premier League. Det borde inte vara någon skillnad.

I Arsenals lag saknas i tur och ordning Tony Adams, Keown, Upson, Cole och Ljungberg på grund av skador. Dessutom är Luzhny avstängd. Detta gör att Arsene Wenger endast kan välja mellan pest och kolera (Grimandi och Stepanovs) som Campbells partner i mittförsvaret. På vänsterbacken lär vi se Gio van Bronckhorst, och som högerback spelar någon av Lauren och Dixon.

På mittfältet lär Wiltord, som har gjort mål i tre matcher i rad, få fortsatt förtroende på högerkanten, och i mitten spelar Paddy Vieira och Razor Parlour. Till vänster återfinns som vanligt Pires. Dennis Bergkamp har tagit sig till Tyskland med bil, och det vore konstigt om han inte spelar från start.

Leverkusen har ett bra lag med spelare som Nowotny, Kirsten och Ballack och är svårslaget hemma. Det här är en mycket svår match och att det ska bli bortavinst har jag faktiskt svårt att tro. Vi får vara nöjda med ett oavgjort resultat.

Troliga lag:

Arsenal: Wright – Lauren/ Dixon, Campbell, Grimandi, Gio – Wiltord, Vieira, Parlour, Pires – Bergkamp, Henry

Leverkusen: Butt - Zivkovic, Lucio, Nowotny, Placente - Schneider, Ballack, Basturk, Roberto - Neuville, Kirsten.