Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Dixon kliva in som vänsterback i cupmötet med Gillingham?

Inför Arsenal-Gillingham

fre 15 feb 2002 kl 14:33

Det är återigen dags för FA-cupen. Och inte ska väl Gillingham kunna stoppa oss på vägen till Cardiff?

Den största frågan inför lördagens match mot div I-laget Gillingham är: Vem ska spela vänsterback? Med Cole och Upson skadade och den naturliga ersättaren Gio van Brockhorst avstängd är det mycket svårt att svara på den. Kanske kan någon av Dixon och Lauren spela där, eller satsar Wenger på någon ungdomsspelare?

En som kan bli aktuell är brasilianaren Juan, som spelade vänsterback mot Grimsby i ligacupen i höstas. Även dansken Sebastian Svärd kan få chansen, men mitt tips blir att Lauren och Dixon spelar ytterbackar. På vilken sida låter jag dock vara osagt.

Vi kan få se tre comebacker under matchen. David Seaman satt på bänken senast och uppges vara ruskigt sugen på att spela. Jag tror dock att Wright som har varit strålande på slutet, får fortsätta vakta Arsenalkassen. Francis Jeffers satt även han på bänken mot Everton och finns med i truppen även denna helg. Tony Adams som gjorde mål i B-laget häromdagen, lär finnas med från start, för jag tror inte att Wenger chansar med Stepanovs igen.

På mittfältet är Pires tillbaka, och vi kan även få se Edu från start. I anfallet lär Henry och Wiltord spela. Kanu sitter nog på bänken och Bergkamp är avstängd.

Gillingham ska inte ha någonting att sätta emot och ettan i match nummer ett är given. Det blir 4-1 till Arsenal, efter mål av Wiltord, Henry, Adams och Vieira.

Troligt Arsenallag: Wright – Lauren, Campbell, Adams, Dixon – Parlour, Grimandi/Edu, Vieira, Pires – Henry, Wiltord