Medlemmar: 8889 st.
Visa menyn

Arsenal värvar - Kolo Toure klar

tor 14 feb 2002 kl 18:10

Arsenal kan presentera en ny spelare. Kolo Toure från Elfenbenskusten.

Efter lyckat provspel med klubben har Arsene Wenger bestämt sig för att få Kolo Toures namnteckning. Han har imponerat när han spelat för reservlaget i matcherna mot West Ham, en i december och senast i tisdags.
- Vi tror att han har potential att bli en väldigt bra spelare. Han kommer inte att spela i A-laget direkt eftersom han behöver åtminstone tre-fyra månader på sig men man vet aldrig, han kan dyka upp innan säsongens slut, säger Arsene Wenger till arsenal.com.

Kolo Toure är 20 år och kommer från Asec Mimosas. Han kan spela både på mittfältet och som högerback och har spelat i landslaget sedan 2000 och var nyligen med i afrikanska mästerskapet.

Eftersom han spelat i 81 procent av Elfenbenskustens landskamper sedan 2000 har han skaffat sig ett arbetstillstånd som möjliggör spel i Premier League. Kolo Toure har fått tröja nummer 28 men kan inte spela i Champions League den här säsongen eftersom 31 januari var deadline för nya köp.

Patrik Nyström