Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dixon går troligen in från start.

Inför Everton-Arsenal

lör 9 feb 2002 kl 20:44

Många avstängningar och skador inför matchen mot Everton. Men detta öppnar för att ett par spelare gör comeback.

Till att börja med är Pires, Bergkamp och Keown (skadad dessutom) avstängda. Lägg därtill skador på Freddie och Cole samt att Lauren och Kanu avslutar afrikanska mästerskapen nu i helgen. Det ryktades att Tony Adams skulle vara tillbaka i tid för den här matchen men han lämnades utanför truppen.

Vi saknar därmed åtta spelare som skulle kunna gå in i startelvan. Men Arsenal har en stark trupp och mycket talar för att Franny Jeffers och David Seaman finns med på bänken. Det är även troligt att Dixon går in från start och att Oleg Luzhny spelar bredvid Campbell i mittförsvaret.

Det finns en möjlighet att Gio spelar vänsterback, men han behövs nog på mittfältet. Går han ner i backlinjen lär Upson spela mittback och Edu går in på mitten.

I svenskklubben Everton saknas Niklas Alexandersson, men Jesper Blomqvist och nyförvärvet Tobias Linderoth finns med i truppen. Linderoth väntas börja på bänken. Ett annat nyförvärv i Everton som väntas göra debut mot Arsenal är, den inte helt obekante David "L’ Oreal" Ginola. I övrigt saknar The Toffees Scot Gemmill på grund av avstängning.

Arsenal har spelat ojämnt på sistone, bra matcher har varvats med dåliga och ska vi vinna ligan måste vi höja lägstanivån, och inte tappa onödiga poäng som mot Southampton hemma. Vi har dock goda chanser att vinna på Goodison Park trots alla spelare som är borta. Mitt tips: 2-1 seger efter en genomdribbling av Luzhny och ett självmål av Ginola.

Matchen sänds på Canal+ med start klockan 17.00.

Troliga lag:

Arsenal: Wright – Dixon, Luzhny, S. Campbell, Upson – Parlour, Grimandi, Vieira, Gio – Henry, Wiltord<P>

Everton: Simonsen – Clarke, Wier, Stubbs, Unsworth – Blomqvist, Gascoigne, Pembridge, Naysmith – Ferguson, K. Campbell