Medlemmar: 8899 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är Arsenals nya crest.

Nytt klubbmärke

lör 2 feb 2002 kl 14:21

Arsenal FC presenterar ett nytt klubbmärke. Det kommer att synas i matchen mot Southampton.

Det har redan diskuterats vilt på olika håll mellan Arsenal-supportrar som tycker till om det nya klubbmärket. Jag har själv sett det nya och måste erkänna att det känns svårt att ta det till sitt hjärta på en gång. Samtidigt kommer det ju inte att innebära något negativt för mitt och andras engagemang för Arsenal FC.

Förhoppningsvis är det en vanesak. Allt tar ju sin tid och jag är övertygad om att vi i sinom tid kan vänja oss vid och acceptera det nya klubbmärket. För tillfället fälls det dock skarpa kommentarer om den nya looken.

Arsenal motiverar valet att ändra klubbmärket främst av två anledningar. För det första har det tidigare märket innehållit flera olika element som tagits fram vid olika tillfällen och därför hade det varit svårt att få copyright på det. För det andra menar klubben att det är ett ypperligt tillfälle för förändring nu när vi ändå står inför en ny arena och ny huvudsponsor.

Det nya märket kommer att visas redan i samband med hemmamatchen mot Southampton och från och med maj 2002 kommer alla Arsenal-prylar att innehålla det nya märket.

Patrik Nyström