Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ashley är klar för spel igen efter skadan.

Inför Juventus v Arsenal

tis 19 mar 2002 kl 21:45

Egentligen så är inte Juve-AFC intressant. Allting handlar om matchen Deportivo-Leverkusen.

I och med att Arsenal förlorade mot Deportivo la Coruña förra veckan så har vi inte längre vårat öde i egna händer. Så här tar Arsenal sig vidare enligt UEFA:s abstrakta regler:
Vid vinst mot Juve samtidigt som Leverkusen tappar poäng. Vid oavgjort om Leverkusen också spelar oavgjort eller förlorar. Vid förlust går Arsenal vidare om även tyskarna förlorar. Om Leverkusen slår Deportivo är Arsenal utslaget.

Dessvärre så verkar det som om la Coruña kommer att vila ett antal spelare i den här matchen, och det ökar väl knappast Arsenals chanser. Det är bara att hoppas på att de som spelar för spanjorerna ändå är laddade och kan slå Leverkusen.

I Arsenal är Ashley Cole tillbaka i truppen, men han är troligen bara med som reserv i fall något skulle hända. Stepanovs saknas efter den ljumskskada han ådrog sig mot Aston Villa och ersättare på hans mittbacksplats blir antingen Luzhny eller Grimandi. Adams är ännu inte helt återställd efter sin fotskada.

På mittfältet saknas Ray Parlour, men annars så är alla tillgängliga. Dennis Bergkamp har inte åkt med till Turin eftersom att Wenger vill spara honom till FA-cupsomspelet mot Newcastle på lördag. Henry är med i truppen och kommer spela från start. Jeffers saknas fortfarande och han ersätts i truppen av unge Jeremie Aliadiere.

Juventus är utslagna ur turneringen och man kommer inte att ställa upp med sitt bästa lag. Del Piero och Thuram saknas på grund av skador och man kommer dessutom vila Buffon, Birindelli och Pessotto. Samtidigt så får vi tänka på att "Den gamla damen" har en skaplig trupp så detta kommer inte bli någon lätt match.

Jag har på känn att Arsenal går vidare. Deportivo kommer inte att vika sig på hemmaplan och Arsenal slår ett omotiverat Juventus. Mina tips: 2-0 till Arsenal och 1-1 mellan la Coruña och Leverkusen. Arsenals båda mål görs av Henry.

Trolig Arsenalelva: Seaman - Dixon, Luzhny, Campbell, Lauren - Ljungberg, Vieira, Edu, Pires - Henry, Wiltord