Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Adams är redo för spel igen.

Inför Aston Villa-Arsenal

lör 16 mar 2002 kl 17:41

Tony Adams är åter tillgänglig. Frågan är dock om han spelar eller inte.

Tony Adams har lyst med sin frånvaro den här säsongen. Endast fem matcher från start har det blivit under året, det år som ska vara hans sista som spelare i Arsenal. Nu är han dock spelklar igen, men jag undrar om Arsene Wenger verkligen slänger in honom redan mot Villa. Wenger har tidigare sagt att Adams skulle få minst en reservlagsmatch innan han kunde få göra comeback i A-laget.

Spelar Adams blir det allas vår käre Igors Stepanovs som får kliva åt sidan. Letten har varit godkänd som backup den sista månaden, men han håller inte i längden. Han är inte tillräckligt bra för att vara ordinarie i Arsenal, och då han spelar är inte backlinjen tillräckligt stabil. "En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk".

I övrigt lär det inte bli några större rockader i Arsenalelvan. Henry är avstängd och Parlour har ännu inte återhämtat sig från sin fotskada. Ashley Cole börjar närma sig comeback och lär finnas med mot Juve på onsdag, men han åker inte med till Birmingham.

I Aston Villa är Merson och Angel tveksamma till start på grund av skador. Även Hendrie har varit skadad men han finns troligen med i startelvan. Förra veckan förlorade man klart borta mot Blackburn med 0-3 och laget bifinner sig inte i sin bästa form.

Jag tror inte att Arsenal låter sig nedslås av förlusten mot Deportivo i veckan så jag känner mig ganska positiv inför den här matchen. Jag tror att Arsenal kan fortsätta spela bra på bortplan, särskilt eftersom att Aston Villa är ett lag som vill anfalla och det passar Arsenals kontringsspel. Mitt tips: 2-1 till Gunners efter mål av Ljungberg och Grimandi.

Troliga elvor:

Arsenal: Seaman – Lauren, Campbell, Adams/Stepanovs, Luzhny – Ljungberg, Vieira, Grimandi, Pires – Bergkamp, Wiltord

Aston Villa: Schmeichel – Delaney, Mellberg, Staunton, Samuel – Hadji, Boateng, Hendrie, Barry – Vassell, Angel