Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Freddie är tillbaka mot Newcastle.

Inför Newcastle-Arsenal

fre 8 mar 2002 kl 22:21

Vi har ett psykologiskt övertag inför kvartsfinalen i FA-cupen. Jag ser gärna att förra veckans 2-0-seger upprepas.

För andra helgen i rad behöver Thierry Henry inte resa upp till Newcastle och St Mary’s Stadium. I lördags var det på grund av skada och nu är det på grund av avstängning. Vi får hoppas att Bergkamp och övriga anfallare återigen kan fylla ut hans skor.

Mitt i all skadebedrövelse så får vi en glädjande nyhet. Freddie Ljungberg är tillbaka i truppen efter ett ofrivilligt uppehåll på tio matcher. Låt oss hoppas att hans fina form från i julas har hållit i sig efter hans skadeperiod. Även Franny Jeffers finns åter med i truppen.

Något som talar för att Freddie får lira från start är att Ray Parlour har stukat foten och missar matchen. Även Oleg Luzhny är småskadad och stannar hemma, och detta innebär nog att Lauren går ned som vänsterback.

Newcastle saknar skadade trion Bellamy, Dyer och Speed. Dessutom får nyförvärvet Jermanie Jenas inte spela i FA-cupen då han redan har representerat Nottingham i en tidigare omgång. I övrigt spelar Magpies med ordinarie lag.

Kan vi återigen vinna över Newcastle så ligger vägen mot Cardiff och slutseger i cupen öppen för oss. Jag vågar inte tippa något annat än Arsenalseger, men det lär inte bli några stora siffror. Varför inte en klassisk 1-0 seger för Arsenal? Målet görs av Vieira.

Trolig elva: Seaman – Dixon, Stepanovs, Campbell, Lauren – Ljungberg, Grimandi, Vieira, Pires – Bergkamp, Wiltord/Kanu