Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg firar sitt mål borta mot Bolton.

Wenger: "Vi är nära guldet nu"

tis 30 apr 2002 kl 23:23

Säkra 2-0 borta mot Bolton igår gladde förstås tränare Arsene Wenger. Nu är även han ganska säker på att Arsenal fixar ligatiteln.

Arsenal var tvingat att slå, redan klara, Bolton Wonderers,  igår och lyckades. Le Boss var givetvis belåten:
- Vi är nära nu och gjorde en mycket bra match. Fansen jublar över att vi vunnit ligan, men vi är ännu inga mästare, sa han.

En poäng på Old Trafford räcker för att Tony Adams ska få lyfta ligapokalen ännu en gång.
- Så beslutsamma som vi är nu är jag säker på att vi kan behålla koncentrationen säsongen ut. Nu väntar en svår match på lördag, sedan tuffa matcher mot United och Everton, men vi vill vinna ligan. Vi vill bara säkra det så snabbt som möjligt.

The Gunners har till och med råd att förlora mot United om det blir tre poäng i slutrundan mot Everton hemma på THOF:
- Det är en stor match för båda lagen. Om vi lyckas spela oavgjort så har vi ju gått igenom en hel säsong utan att förlora på bortaplan och det vore jättebra och roligt.

- Jag har haft den här vinnarkänslan länge nu. Du känner den varje dag när du träffar grabbarna. Till och med nu efter segern, trots att vi ännu inte vunnit något, är alla jätteglada och vill behålla koncentrationen.

Wenger var inte heller sen att hylla några av sina spelare lite extra efter 2-0-segern.
- Det är svårt att säga hur viktig Freddie är för oss, men en sak är säker: när jag köpte honom förväntade jag mig inte att han skulle göra så här mycket mål. Hans löpningar utan boll är underbara att se och med en spelare som Dennis Bergkamp bakom blir han alltid farlig.

Boltontränaren Sam Allardyce hyllade även han Arsenal:
- I gårdagens match blev vi helt enkelt besegrade av mästarna. De visade att när de behövde så kunde de kliva upp ett par snäpp i sitt spel.