Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Grimandi en ny start i den rödvita tröjan?

Inför Arsenal-West Ham

ons 24 apr 2002 kl 14:22

Tufft match mot formstarka West Ham ikväll. För Arsenal räknas dock bara tre poäng.

Jakten på ligaguldet går vidare ikväll. Matchen mot Londonrivalerna West Ham sänds live på Canal+ med kick off 21:00. The Gunners leder ligan. En poäng före Liverpool – men det försprånget kan bli fyra vid vinst ikväll - och då har topplagen spelat lika många matcher (35).

Hammers har inte vunnit på THOF sedan semptember 1994, men deras formkurva pekar uppåt efter en miserabel start av ligan. Arsenal har nio raka segrar i ligan och jagar tvåsiffrigt i den kolumnen.

- Detta är en stor match för oss och kan vi vinna skapar vi oss ett stort psykologiskt övertag, säger Arsene Wenger. Vi vet att det krävs en bra prestation från vår sidan för att slå West Ham. De har ett ungt och bra lag med farliga spelare som Joe Cole, Trevor Sinclair, Michael Carrick och Jeremaine Defoe. <p>

Fransmannen får dock som vanligt plocka spelare från en skadedrabbad trupp. Robert Pires, Matthew Upson, Oleg Luzhny, Sylvain Wiltord och Sol Campbell är samtliga inte tillgängliga för spel. Mycket talar för att Le Boss väljer att starta med samma lag som slog Ipswich i söndags med 2-0, men jag blir inte förvånad om Gilles Grimandi startar efter ett mycket fint inhopp senast.

I West Ham, som saknar skadade Di Canio, hoppas den förre Arsenalspelaren Nigel Winterburn att få starta matchen för att “avsluta" sin karriär på THOF. Engelsmannes kontrakt med Hammers går nämligen ut efter säsongens slut.

Troliga startelvor:

Arsenal:

Seaman, Lauren, Adams, Keown, Cole, Ljungberg, Vieira, Edu/Grimandi, Parlour, Bergkamp, Henry.

West Ham:

James, Schemmel, Dailly, Repka, Winterburn/Labant, Lomas, Sinclair, Cole, Carrick, Defoe, Kanouté