Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

"Nya matchtröjan ser ut som skit", skriver Jocke Lander

Nu är matchtröjan förstörd

fre 19 apr 2002 kl 14:32

Vi satt och diskuterade på senaste styrelsemötet att vi ska kunna erbjuda matchtröjor till försäljning för nästa säsong. Det kommer vi att göra också. Men frågan är bara om det är någon som kommer att köpa den.

Först kom det horribla klubbmärket, men efter att ha sett den nya sponsorns logga är jag nästan beredd att tatuera in det nya emblemet.
O2 heter företaget och dealen de gjort med Arsenal skall vara den mest förmånliga som klubben någonsin singerat.
Men vad får de betala?

Nya matchtröjan ser ut som skit. Framför allt är det deras bedrövliga logga som förstör allt. Ta själva en titt på Arsenal.com och bilda er en uppfattning.
Själva tröjan ser ut som Ajax, men är helt okey. Hade bara det stora och fina telecomföretaget haft en acceptabel logga hade nog tröjan blivit helt ok, bortsett från klubbmärket.

Men det är nya tider nu. Precis som några av våra mest flitiga skribenter i forumet snackat om. Men frågan man måste ställa sig är: Varför måste allt det gamla gå i graven bara för att man ska flytta till en ny arena???

Att klubben måste flytta för att eferfrågan av biljetter ökar ser jag enbart som positivt. Visserligen kommer jag sakna THOF enormt, men det känns ändå som ett naturligt steg att ta och om några år som kommer den nya arenan ha sin historia, charm och kultur. Men att misshandla våra matchtröjor så brutalt att man inte ens är beredd att köpa den köper jag inte. Visst, man kan inte välja sponsor efter vem som har snyggast logga, tyvärr, men nån måtta får det vara. Så här ful logga kan man inte ha. Den får se ut precis hur som helst bara den inte finns med på våra matchtröjor. För er som är bra på att göra snygga loggor har jag ett förslag: skicka O2 en ny som ser anständig ut.
Någon på arsenal-world undrade vad de vita strecken på magen är. Hans förslag var att det var fickor...

Landskamper har det varit i veckan. Kollade en halvlek på Norge-Sverige och en på Frankrike-Ryssland. Om man höll på att somna på den första som var den andra nästan som uppåttjack. Det var länge sedan fransmännen spelade en match som egentligen gällde något, men trots det bjuder de på fotbollspropaganda. Visserligen blev det 0-0, men det skapades chanser till höger och vänster.

Träningslandskamper har dock aldrig varit någon större favorit för mig. Man är övertänd innan, men inser snabbt att det inte är så mycket att hänga i julgranen, inte Sverige i alla fall. Något måste göras. Jag menar: Hur många av spelarna kan fokusera på en landskamp mitt i veckan som inte gäller ett dugg när man på hemmaplan är mitt i det avgörande skedet av ligan. Ta Ljungberg som exempel. Hans plats i VM är given. Han kommer att spela varje match, 90 minuter. Hur lätt är det för honom att tända till till en träningslandskamp mitt i veckan när han helst skulle behöva vila och se över sina småskador?

Det måste vara bättre att komprimera säsongerna när det är mästerskapsår. Svårt att göra, jag vet, men skrota en cup och minska Champions League så att landslagen kan samlas tidigare innan turneringarna och förbereda sig. Då skulle vi slippa alla dessa matcher i veckorna som sliter på spelarna. Nu är Wiltord troligen borta resten av säsongen. Och framför allt skulle vi förmodligen få en vapenvila mellan Arsené Wenger och den franska landslagsledningen.

Avslutar med att säga några ord om den epok som gick i graven igår. Snackar om nått som inte rör varken fotboll eller Arsenal det minsta. Rederiet har dött, men det kommer alltid att finns i våra hjärtan. Nu gäller det bara att hitta en ny aktivitet på torsdagar mellan 20:00 och 20:45.

Styr skeppet mot Cardiff - vi ska vinna dubbeln!!!!

Cheeeeeeeeeeeeeeeers!!