Medlemmar: 7194 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Freddie jublar efter att han sänkt Ipswich.

Tack Ljungberg och Wenger

sön 21 apr 2002 kl 17:45

När det som mest behövdes klev han fram. Fredrik Ljungberg ? dagens hjälte!

Men jag vill ändå börja med att hylla Arsene Wenger, Le Boss. Det snabba vägvinnade spelet fanns inte där under matchens första 45 minuter. Det stod 0-0, men kunde lika gärna varit 0-1 efter Martin Reusers nick i insidan av stolpen - men det är en annan femma.

I stället för att vänta tills det bara återstår 15 minuter gjorde nu Wenger det offensiva byte, som man satt och hoppades på, tämligen omgående. Edu, för omväxlingens skull inget vidare, ut och Kanu, som vanligt inget vidare, in. Det var absolut inte nigerianen som vände på steken, men med tre forwards lyckades vi hålla kvar bollen i det offensiva spelet längre.
Och då kom även målen.

Helgonförklarade Freddie Ljungberg jobbar sig allt närmare en staty utanför THOF. 1-0 efter konstant press och 2-0 på på ruter efter egen nick minuterna senare. Matchen var avgjord och då plockade Wenger av Dennis och säkrade upp med Grimandi.

En taktisk seger, vill jag påstå. Det scenario och vi brukar få se på Highbury i slutet av matcherna när Arsenal skall avgöra kom nu redan i den 65:e minuten. Ingen panik alltså ? det var ju gott om tid att vinka på om inte målet skulle komma direkt när fransmannen satsade på tre anfallare.
Brilljant! Bara att tacka och pusta ut.

Många förtjänar beröm. Matchhjälten Freddie behövs inte orda så mycket om ? världsklass. Vidare var Patrick Vieira kunglig på mitten. Hård och resulut i fin gammal sedvanlig stil - och inga kort. Fransmannen vann mittfältsmatchen på knock out - trots att Edu var blek och trots att "The Tractor Boys" lirade med fem på mitten.
Störst av alla: Tony Adams.
Det lyser guld i ögonen på gamle T.A. Och vilken match han gör. Efter alla skador han haft under säsongen är jag full av beundran över hur han gång på gång kommer tillbaka. Än bättre är att han känns vassare för varje gång. Men den forne engelske landslagskaptenen har varit med förr. Det är mitten av april, ligan ännu inte avgjord, då ser Adams ytterligare en chans att höja sig två snäpp för att spela hem guldet till fotbollens Mecka ? Highbury.

Ser gärna en repris av 1998.
Guldet säkras i sista hemmamatchen mot Everton. Tony Adams rundar av förnedringen och det faller tårar längs kinderna...
Ge bollen till Adams - vi ska vinna dubbeln!!

Cheeeeeeeeeeeeeeeeeers!