Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg var magisk i Bolton igår.

Ljungberg-Bergkamp=GULD

tis 30 apr 2002 kl 10:54

We`ll win the league at Old Trafford. We`ll win the league in Manchester. Sången bara ekade från den högljudda Arsenalklacken under gårdagens match mot Bolton.

Vilken match.
Och vilken säsong Arsenal har gjort.
Med alla skador har laget nu under våren tagit 11 raka segrar och snart är guldet där det hör hemma. Tacka firma Ljungberg-Bergkamp för det.
Det luktar guld långa vägar om den kombinationen.

Igår slog den till igen. Holländarens passning till 0-1 är världsklass. Fyra hemmaförsvarare går bort sig och Ready, Freddie, Go bara stänker in bollen.
Vi är oslagbara för tillfället. Visar upp en styrka sällan skådad. Gårdagens match var kanske den viktigaste, igen känns det som. För hade Bolton vunnit hade det varit fördel United. Arsenal hade då behövt klara minst oavgjort på Old Trafford för att Fergusons mannar inte skulle haft avgörandet i egna händer inför slutomgången.
Nu blir det inte så.
Istället kan vi stolt sjunga: hey, hey Fergi oh ah I wanna knoooooow we're the titel gone.

För Arsenal släpper aldrig detta järngrepp om ligaguldet. Fem poäng tillgodo med två matcher kvar att spela känns ruskigt stabilt och tryggt. Känns även som att det kvittar om vi vinner i Manchester eller hemma på THOF. Bara tanken på att få se Tony lyfta pokalen skapar rysningar.

Synd att inte årets lag koras efter säsongens slut. Då hade vi nog med största sannolikhet fått se vår egen Freddie i den elvan. Sex mål på de fem senaste matcherna är oslagbart. Halmstadssonen är precis lika het som hårfärgen. Hade ni frågat mig om Arsenals "player of the year" för en månad sedan hade jag sagt Robert Pires utan att tveka, men med tanke på de matcher som Ljungberg presterat efter fransmannens skada känns det nu hugget som stucket. Pires eller Ljungberg? Det är frågan. Eller varför inte Henry?

Men det finns fler saker att hylla. Arsenal har nätat i 37, tror jag, raka matcher i ligan. Jag är dessutom rätt övertygad om att den siffran kommer att vara 39 när säsongen är slut.

En säsong som jag tycker är bättre än den 1997/98. Bedriften att vinna ligan med alla omständigheter nu är större. Känns som varenda spelare i truppen använts under redans gång - vilket vittnar om en ruskig bredd och styrka i laget. Spelar ingen större roll att vilka spelare Le Boss slänger in ? det blir vinst ändå.

Vilket tryck det var i Bolton i går - på Arsenalklacken. Länge sedan det varit sånt bra drag i flera matcher på raken. Hoppas att myten "Highbury is a library" kan dödas nu och att denna stämning kan leva vidare. Spelarna behöver det för att höja sig ytterligare. När de är dåliga ska publiken vara bra. Känner de stödet från läktarhåll hela tiden så ökar chanserna att vinna.

Det enda kvarstående problemet som jag ser det är FA-cupfinalen mot Chelsea på lördag.. man vet aldrig vad de kan hitta på, men å andra sidan vet vi vilken form AFC befinner sig i så det ska nog greja sig. 1998 besegrades ju Newcastle av bara farten i finalen och vilken Arsenalsupporter drömmer inte om samma scenario som då?

Skumpan är kall - men vi vill öppna den snart!

Cheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeers