Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Freddie till Inter?

Alla transferrykten

tis 14 maj 2002 kl 11:13

Säsongen är slut. Detta betyder rykten. Massor av rykten.

Uppdateringen av dessa har inte varit den bästa de senaste dagarna så jag tänkte sammanfatta det som media tror ska hända.

Ashley Cole till Inter Italiensk press skriver att Interpresidenten Moratti är sugen på att försöka att locka över vänsterbacken Ashley Cole. Milanoklubben erbjuder Arsenal turkiske landslagsmannen Emre Belozoglu, 21, och en summa pengar för Cole. Arsenalbacken värderas till runt 15 miljoner pund medan Emre värderas till runt 10 miljoner pund.

Fredrik Ljungberg till Inter Inter vill även köpa loss vår egen hjälte Freddie Ljungberg, men årets spelare i England har upprepade gånger sagt till både svensk och engelsk press att han inte kommer att lämna klubben och staden som han älskar.

Martin Keown till Newcastle I många engelska tidningar gick det att läsa att Keown redan pratat med Magpies och tros vara nära ett kontrakt. Den 35-årige försvararens kontrakt med The Gunners går ut efter nu efter säsongen, men jag skulle gissa att Le Boss är ganska angelägen att behålla den snabbe mittbacken.

Nwankwo Kanu till Fulhan Nigerianen har haft svårt att spela till sig en ordinarie plats i Wengers elva och börjar blir trött på att nöta bänk. Fulhamtränaren Jean Tigana säger att Kanu skulle vara given i hans lag och en perfekt anfallspartner till Steve Marlet. Kanu värderas till runt 5 miljoner pund.

Darren Purse från Birmingham till Arsenal Trots att City tog klivet upp i Premier League (straffseger över Norwich) och att högt rankade försvararen Purse själv vill spela kvar i Midlandslaget omges han om ständiga rykten. Vi som läst de engelska blaskorna vet att Wenger varit på jag efter honom under flera år. Även Newcastle sägs vara intresserade.

Lee Boywer, Leeds – Arsenal Leedsmittfältaren har klart och tydligt deklarerat att han vill stanna i Yorksireklubben. Men efter att lagets bleka säsong kommer tränare David O'Leary att rensa i truppen och då är det inte säkert att den ovårdade mittfältaren får vara kvar. Även Liverpool sägs vara intresserade av att snappa upp Boywer.

Sylvain Distin, Newcastle (PSG) – Arsenal Många klubbar rycker i den franske mittbacken som varit utlånad till Magpies från PSG. Enligt rykten skall Arsenal vara en av de klubbarna, men nykomlingarna i PL, Manchester City, lär ligga bäst till i kampen om fransmannen. Blackburn, Bolton, Liverpool, Newcastle och Tottenham är också intresserade.

Mikkel Bischoff, AB Köpenhamn – Arsenal Arsene Wenger har bjudit in den danske försvararen Mikkel Bischoff till provträning under sommaren.

Gilles Grimandi, Arsenal – PSG, Monaco Att 31-årige Grimandi lämnar Arsenal efter fem säsonger är klart. Men vart han ska spela är ännu inte bestämt. Både PSG och Monaco jagar allroundspelaren Grimandi som värderas till 3 miljoner pund.

Samuel Etoó, Real Mallorca – Arsenal. Sp*rs Den kamerunske landslagsforwarden ryktas vara på väg till antingen Arsenal eller våra mediokra grannar. Detta skulle vara en stor besvikelse eftersom Leedsbossen O'Leary jagat Etoó som värderas till 7 miljoner pund.

Titus Bramble, Ipswich – Arsenal, Newcastle Ipswichtränaren George Burley hoppas att unge försvararen Bramble ska stanna på Portman Road trots att laget ramlade ner i division I. Både Newcastle och Arsenal har visat intresse trots att Brambles säsong inte varit lysande.

Barry Ferguson, Glasgow Rangers – Arsenal, Leeds, Liverpool Tidigare har Arsene Wenger jagat Ferguson. Nu säger dock skotten att han tänker stanna i Glasgow trots ihärdiga rykten om en flytt till England.

Övriga rykten:

Oleg Luzhny till Bayer Leverkusen
Ze Roberto, Leverkusen till Arsenal
Kevin Hofland, PSV, till Arsenal
Mark van Bommel, PSV, till Arsenal
Jermain Defoe, West Ham, till Arsenal
Ulrich Rame, Bordeaux, till Arsenal