Medlemmar: 3865 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Wright chansen mot Everton?

Inför Arsenal-Everton

fre 10 maj 2002 kl 17:32

Det är dags att njuta en sista gång. Dubbelsäsongen 2001-02 går mot sitt slut.

Arsenal, redan klar liga- och cupmästare, tar emot Everton som inte har någonting att spela för. Det kan med andra ord bli en trevlig match, som för övrigt sänds i Canal+ med start 16.00.

I Arsenal spelar inte Martin Keown som inte vill riskera något med tanke på att han ska spela VM. Istället finns Tony Adams återigen med och kaptenen gör därmed sin tionde ligamatch, vilket innebär att han får en mästerskapsmedalj. En annan spelare står också på nio matcher och det är tredjekeepern Stuart Taylor. Det är därför inte omöjligt att han får göra ett inhopp och sedan erhålla en välförtjänt guldmedalj.

Det är troligt att Richard Wright får starta matchen och därmed förpassas David Seaman till läktaren. I övrigt så finns Thierry Henry och Dennis Bergkamp med i truppen. Även Grimandi, som om han får spela gör sin sista match i Arsenal, och Luzhny är tillbaka i truppen.

Detta kan bli den sista tävlingsmatchen i Arsenaltröjan för den ärrade försvarsduon Adams och Lee Dixon. Adams har ännu inte bestämt sig för om han ska sluta, men det mesta lutar åt att så blir fallet. Dixon har inte blivit erbjuden något nytt kontrakt och har sagt att den dag han slutar i Arsenal, så slutar han helt spela fotboll.

Evertons manager David Moyes vill att vila sina VM-aktuella spelare Niclas Alexandersson, Tobias Linderoth, Lee Carsley och Tomas Gravesen. Men några av dessa kan dock tvingas spela då Everton är skadedrabbat.

Den enda i Arsenallaget som egentligen har något att spela för är Thierry Henry, som jagar segern i skytteligan. Just nu står han på 20 mål, två mål bakom Jimmy Floyd-Hasselbaink.

Detta kommer att bli en trevlig match, men det bästa ögonblicket kommer att utspela sig efter slutsignalen då Tony och Paddy tillsammans lyfter ligapokalen.
Mitt tips blir 3-0 till Arsenal. Henry gör hattrick och säkrar segern i skytteligan.

Troliga startelvor:

Arsenal: Wright – Lauren/Dixon, Adams, S. Campbell, Cole – Wiltord, Vieira, Edu/Parlour, Ljungberg – Bergkamp, Henry

Everton: Simonsen – Watson, Wier, Stubbs, Unsworth – Alexandersson, Gemmill, Carsley, Pembridge – K. Campbell, Radzinski