Medlemmar: 3865 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar Arsenal klubbens tolfte ligaguld.

Ligaguld och rekord

ons 8 maj 2002 kl 20:23

I och med segern på Old Trafford säkrades guldet. Dessutom slog Arsenal ett 114 år gammalt rekord.

För 114 år sedan lyckades Preston gå obesegrat på bortaplan under en hel säsong i högstaligan. Denna bedrift har Arsenal, som första Premier League-lag, nu kopierat. Arsenals 8 segrar i rad på bortaplan är dessutom rekord det med. Klubbrekordet på 10 segrar i följd i ligan är nu också slaget.

Tidigare under säsongen slog vi Liverpools rekord vad det gäller att göra mål i flera matcher i följd. Detta rekord är nu slaget med råge och vi har nu gjort mål i 38 matcher i följd i Premier League. Liat på att vi är uppe i 39 på lördag.

Tony Adams, denna legendar och Gud, skriver nu också in sig i historieböckerna. Han är den förste kaptenen i England har vunnit mästerskapet under tre olika decennier. Tony lyfter på lördag ligatrofén för fjärde gången. Alla minns väl de tidigare gångerna: 1989, -91 och –98.