Medlemmar: 3865 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Freddie lyfta en ny pokal på Old Trafford.

Inför Man United-Arsenal

tis 7 maj 2002 kl 21:03

Arsenal har chansen att säkra dubbeln. Och detta i hos Sir Alex vardagsrum!

Arsenal kommer med segern i FA-cupfinalen i bagaget och lita på att spelarna är tända till max att också vinna ligan. Förutsättningarna känner väl alla till, men jag drar dem en gång till. För Arsenal räcker det med en poäng på Old Trafford så är titeln i hamn. Skulle vi förlora har vi en ny chans att säkra titeln i lördagens hemmamatch mot Everton.

Arsenal har också chansen att gå genom hela säsongen utan att förlora på bortaplan och det är en bedrift som bara Preston har klarat av tidigare, och hur länge sedan det var vet jag inte.

Arsenal ställer upp i stort sett med samma lag som i Cardiff. Den enda förändringen blir att Henry, som har en lättare knäskada, vilar och han ersätts troligen av Wiltord i anfallet. Det innebär att Ray Parlour går ut på högerkanten igen och Edu kommer tillbaka in i startelvan.

I United saknas – kan knappast ha undgått någon – David Beckham och Gary Neville efter fotskador. Fast jag undrar vilket lag som kan vara gladast åt att Neville är borta. United kanske? Gary Neville är inte i mitt tycke någon stor fotbollsspelare.

I övrigt så finns det ett litet frågetecken för Juan Sebastian Veron som har haft problem med en häl en tid.

Arsenal har goda chanser att klara en poäng på Old Trafford. Om man bortser från förra årets debacle så har Arsenal gjort bra matcher här den sista femårsperioden. Dessutom så finns varken Stepanovs, Luznhy eller Grimandi med på planen i år.

Varför skulle Arsenals härliga flyt ta slut nu? Nej, som man säger i England, I feel confident! Mitt tips blir 2-0 till Arsenal. Mål av Ljungberg (djärvt va?) och Bergkamp.

Troliga laguppställningar:

Arsenal: Seaman – Lauren, Campbell, Adams, Cole – Parlour, Vieira, Edu, Ljungberg – Bergkamp, Wiltord

United: Barthez – Irwin, Blanc, Brown, Silvestre – Veron, Scholes, Keane, Giggs – Solskjaer, van Nistelrooy