Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Adams lyfta en pokal till innan karriären är slut?

Inför Arsenal-Chelsea

fre 3 maj 2002 kl 12:24

Nu gäller det. Det måste vara vår tur nu.

Efter fem andraplatser på tre år är det dags att tvätta bort den-eviga-tvåan-stämpeln och bevisa att vi Gooners är vinnare. Jag måste säga att det onekligen ser bra ut, formen är strålande och vi har en mycket het matchvinnare i Freddie Ljungberg. Dessutom får Dennis Bergkamp chansen att äntligen spela huvudrollen i en stor final i Arsenaltröjan.

Det är på Millennium Stadium i Wales huvudstad Cardiff som matchen, som direktsänds i TV 4, avgörs. En av de stora frågorna inför matchen är vem av våra målvakter David Seaman och Richard Wright som får stå. Wright har spelat alla matcher från och med den fjärde omgången i FA-cupen, men samtidigt har Seaman enormt stor rutin från finaler. Jag tror dock att Wenger väljer att ge Wright chansen, så att Richard känner att den här säsongen har gett honom något extra.

Hur backlinjens ska formeras känns ganska klart. Sol Campbell är skadefri och lär bilda mittbackspar med lagkapten Tony Adams och det innebär att Martin Keown får börja på bänken. Som ytterbackar är Lauren och Ashley Cole givna.

På mittfältet är Vieira och Ljungberg klara och de övriga två platserna slåss Ray Parlour, Edu och Sylvain Wiltord om. Wiltord var bra mot Bolton och kan mycket väl få starta på en kant, och om det blir så går antagligen Parlour in som innermittfältare och förpassar därmed Edu till bänken. I anfallet spelar utan tvivel Bergkamp och Thierry Henry.

I Chelseas lag är målsprutan Jimmy Floyd-Hasselbaink inte helt säker för spel, det medgav Blues tränare Claudio Ranieri på fredagens presskonferens. Men detta är nog bara för att tona ned förväntningarna på sitt eget lag, så räkna med att holländaren spelar. Chelsea är inte drabbat av några svårare skador och spelar med bästa möjliga lag. På mittfältet återfinns Emmanuel Petit, som var med och vann FA-cupen 1998 för Arsenal.

Hur kommer detta sluta då? Arsenal är knapp favorit, men vi vet ju alla att vad som helst kan hända i en final. Det som talar för Arsenal är att spelarna måste vara ruskigt motiverade efter de senaste årens andraplatser. Jag tror på Arsenalseger med 2-1. Målskyttar blir Henry och Bergkamp (Det är för fegt att tippa Ljungberg).

Troliga laguppställningar:

Arsenal: Wright – Lauren, Campbell, Adams, Cole – Wiltord, Vieira, Parlour, Ljungberg – Bergkamp, Henry

Chelsea: Cudicini – Melchiot, Terry, Desailly, Gallas – Gronkjaer, Lampard, Petit, Le Saux – Hasselbaink, Gudjohnson