Medlemmar: 7272 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg fixade en ny FA-cuptitel till Gunners.

Freddie Kung - hyllar ändå Lauren

sön 5 maj 2002 kl 09:17

Vem tror ni är rubrikernas man i europeisk press idag? Freddie "the Hero" förstås.

Spelar ingen roll vilken nättidning man kliver in på - överallt är den rödfriserade svensken förstasidesstoff. Dagens Nyheter pryder sin förstasida med en bild på Freddie, har inte sett varken Expressen eller Bladet ännu, men kan tänka mig något likande där.

Med sina sju mål på de senaste sex matcherna är Freddie en av Europas hetaste målskyttar. Vanligtvis brukar han få fin hjälp med assistansen av briljante Dennis Bergkamp, men igår gjorde han allt själv. Ett mål man bara kan drömma om. Solo från halva plan, men en underbar sista touch som helt ställde Cudicini i Chelseamålet.

Ljungbergs vår är helt fenomenal. 25-åringen klassas nu som en Englands bäste spelare och de engelska journalisterna målar nu upp Freddie som ett av landets värsta hot under sommarens VM.
"Sven-Göran Eriksson vet att han måste ha en specialplan för att stoppa Ljungberg i VM", skriver förre fotbollstjärnan Gary Lineker i Sunday Telegraph.

Nu verkar det dock som att den forne Spursspelaren inte sett det svenska landslaget spela. För skillnaden mellan Ljungberg i Arsenal och Ljungberg i det svenska landslaget är enorm. Det går liksom inte att jämföra. Hemma i landslaget förväntas han göra allt på egen hand, helst ligga bakom allt och även göra målen, medan hans roll i Arsenal är nått helt annat. Där är det Dennis, Bob Pires, Paddy och möjligen även Henry som ska förse svensken med dödliga djupledsbollar in bakom motståndarnas backlinje. Lite skillnad mot Daniel Andersson, Håkan Mild, Anders Svensson och Tobias Lideroth.

Arsenal spelar en totalfotboll, signerad Arsene Wenger som är underbar att skåda. Sverige gnetar och spelar långa stunder sömnfotboll. Den är visserligen helt rätt eftersom vårt lands material är väldigt begränsat. Många vill jämföra Brolin och Ljungberg, men det går inte. Freddie hade den rollen i Halmstad som Brolin hade, men nu kan man kalla honom för en halvt renodlad forward med utgångsposition på kanten. Finns inga likheter med Brolin, som under sina bästa år var helt suverän.

Tycker samtidigt att det är synd att all fokus hamnar på Ljungberg. Hans prestationer skall inte förringas, men det är många andra som ska hyllas efter gårdagens sköna seger.

Tänker främst på en spelare som nästan aldrig får nån credit för det han gör. Samtidigt är han allt som oftast helt felfri och mycket nyttig i både offensiven och defensiven. Tänker på vårt Kamerunska bidrag - Lauren.

Kändes som ett ruskigt tveksamt nyförvärv när han anslöt från Real Mallorca, men än en gång har Le Boss visat yttersta fingertoppskänsla. Laurens säsong är ruskigt bra. Och han är en spelare som man aldrig hör nått om. Killen går ut, gör sitt jobb på bästa sätt vart han än spelar och inte en rubrik ? en riktig vattenbärare. Efter en tveksam inledning när han kom tycker jag att han växt ut till en klippa på högerbacken och en värdig efterträdare till Lee Dixon. Föresten, såg ni Dixon igår bakom målet när Freddie sköt 2-0. Helt underbart. Han har varit med förr det märks. Han vet att han inte plastar, men jag är övertygad om att han njuter till fullo bara av att få vara på plats under finalen.

Har läst många texter idag och flera hävdar att Chelsea var det bättre laget. Känns som att det var helt tvärtom. Arsenal hade koll hela tiden. Problemet var bara att Chelsea lyckades hålla tätt bakåt i 70 minuter och spela så tätt att The Gunners knappt skapat något mer än Laurens farliga nick, Wiltords vänsterskott och Henrys straffområdetschans. En polare, som förövrigt håller på Liverpool, sa efter matchen följande:
"Kändes som att det bara kunde gå på ett sätt. Arsenal är för bra för att torska och man skulle lika gärna satsat 10000 på att det skulle vinna"
Visst ligger det mycket sanning i det. Vårt spel kanske inte var det bästa, men segerkänslan finns och alla tror på seger - det räcker långt. Förmodligen till klubbens tredje dubbel.

Avslutar med lite citat och rubriker från dagens tidningar:
Chelseas Frank Lampard om Fredde i till Expressen:
"Han är den bästa fotbollspelaren i landet".

Sunday Times rubrik:
"Freddie star"

The Observer:
"Fred Hot" "Ljungberg gjorde som vanligt ett fantastiskt mål och påminner oss om hur viktig han är i Arsenals jakt på titlar".

The Mail:
"Freddie on fire"  "Han har blivit en matchvinnande hjälte under de senaste veckorna".

The Independents krönikör Steve Tongue:
"Om Eriksson var stolt över sin landsman måste den stoltheten ha dämpats av oron för vad Ljungberg kan göra med England nästa månad".

Sunday Express:
"Ljungberg är något att tänka på, eller rättare sagt en huvudvärk för England inför VM".

De svenska tidningarnas rubriker:

Expressen:
FREDRIK DEN STORE

Sportbladet:
Kung Freddie

DN
FAntastiskt Freddie

I Norge skriver VG:
For maken til suksess den rødhårete midtbanespilleren opplever om dagen, er ikke engang vår egen Ole Gunnar Solskjær i nærheten av.

På onsdag vinner vi ligan av bara farten och som någon sa: Undrar om många på Old Trafford kommer att sitta kvar på läktarna när Wengers boys springer ärovärv där inne. På lördag lyftar Paddy och Tony en ny pokal - lita på det!

Må väl i guldgasset!

Cheeeeeeeeeeeeeeers!