Medlemmar: 4771 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kanu och Nigeria fick pisk av Argentina.

VM-uppdatering

sön 2 jun 2002 kl 12:10

Arsenalspelarna gör entré i VM en efter en. Här följer en kort översikt om deras insatser i Asien.

Vid det här laget har nog Arsenals franska trio Henry, Paddy och Wiltord smält förlusten mot Senegal i premiärmatchen. Jag tror att vi kan förvänta oss mer av dessa herrar till frankrikes nästa match, den mot Uruguay. I matchen mot Senegal var det bara Vieira som kom upp i normal standard.

Lauren gjorde vad han kunde när Kamerun spelade oavgjort mot ett Irland som i samband med att Roy Keane åkte hem blev mycket sympatiskt. Arsenals högerback spelade på mittfältet hela matchen, först som högerytter och sedan som inner.

Kanu svarade – liksom hela Nigeria - för en mycket slätstruken insats i 0-1 förlusten mot Argentina. Han byttes ut i inledningen av andra halvlek efter att han fått en armbåge i ryggen. Nigerias förbundskapten Adegboye Onigbinde uppger att skadan inte kommer att stoppa Kanu från matchen mot Sverige på fredag.

I matchen mellan England och Sverige fanns som bekant fyra Arsenalspelare med från start, Sol Campbell, David Seaman och Ashley Cole i England och Freddie i Sverige. Martin Keown satt på bänken hela matchen. De som spelade gjorde bra insatser, Campbell nickade in 1-0 till England i mitten av första halvlek och David Seaman svarade för ett par riktigt svettiga räddningar.

Ljungberg har ju en lite annorlunda roll i Sverige jämfört med hur han spelar i Arsenal, och återfanns därför högre upp i banan och styrde uppspelen, och han visade även att han kan spela bra i landslaget också.

Till sist: 40 miljoner invånare i England, och den bäste högerbacken i landet är Danny Mills... Någonting måste ha gått riktigt snett på de brittiska öarna.