Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry gjorde två mål mot Neuberg.

Veckans samlade nyheter

tor 1 aug 2002 kl 16:11

Eftersom vi lägger all kraft på att färdigställa den nya hemsidan så blir uppdaterandet av nyheter minimalt. Tänkte ändå sammanfatta lite av vad som vänt senaste tiden.

Värvningar

Le Boss, Arsene Wenger har inskaffat två nya spelare. Först att ansluta truppen var målvakten Fabian Carini. Arsenal har efter det att Richard Wright lämnat för Everton lånat Carini från Juventus under ett års tid. The Gunners har även en optionsrätt på att köpa loss keepern från Uruguay efter säsongen.

Bara någon dag efter det att Carini kom blev det klart med ytterligare ett förvärv. Gilberto Silva köptes från Atlético MG för runt 4-5 miljoner pund. Brassen är mittfältare och spelade samtiga Brasiliens VM-matcher.

Ny arena

Igår fick Arsenal klartecken för att bygga den nyplanerade 60000 platsers-arenan vid Ashburton Grove. Flera lokala anhängare hade motsatt sig att klubben skulle bygga i området, men högsta domstolen gav Arsenal grönt ljus att dra igång.
- Skönt att det äntligen blev klart. Men det kom inte som någon överraskning, säger Ken Friar till Arsenal.com.

Matcher

Arsenal har hunnit med att lira två matcher på sin Österrike-turné. Först slog The Gunners Neuberg (div III) med 7-2 efter mål av: Jeremie Aliadiere (2), Thierry Henry (2), Dennis Bergkamp, Edu och Sylvain Wiltord. Matchen mot Rapid Wien fick avbrytas en bit in i andra halvlek då Rapid-fans startade oroligheter på läktarplats. När domaren avbröt matchen stod det 0-0. Mer fakta kommer på den nya sidan.

Dagens matcher

Arsenal lirar idag en miniturnering mot Panathinaikos och Roma nere i Österrike. Jeremie Aliadiere kommer att ges chansen från start. Sena tester på Paddy och Dennis Bergkamp. Trion Seaman, Cole och Keown är i full träning, men kommer inte att lira ikväll.