Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tyckte gruppen var svår.

Allt om CL-lottningen

tor 29 aug 2002 kl 19:55

Arsene Wenger var inte överdrivet positiv efter lottningen. Men han tror ändå på Arsenal.

Arsenalmanagern ansåg att alla tre motståndarlagen kan bli svåra.
- Det är en svår grupp, men det kvittar vilka vi möter. Vi ska vara så pass bra att vi går vidare, säger han till Arsenal.com.

- Dortmund är mästare i Tyskland och slutade före lag som Bayern München och är självklart ett bra lag. PSV imponerade förra säsongen då de slog ut Leeds i UEFA-cupen, och Auxerre är att lag som är på väg uppåt och laget har en bra chans att vinna franska ligan i år.

Auxerres president Jean-Claude Hamel var mycket upprymd över att man ska få möta Arsenal.
- Vi kommer ju att möta halva Frankrikes landslag, och jag skrattar åt det för spelarna i lagen känner varandra så bra. Våra fans kommer att bli glada över att vi möter Arsenal, säger han.

Borussia Dortmunds representant vid lottningen, Michael Zorc ansåg att gruppen såg lovande ut vad det gäller bra spel.
- Det är en stark och attraktiv grupp, säger han till UEFA.com. Vårat mål är att nå till andra gruppspelet, det måste vi helt enkelt göra.

Fakta om motståndarlagen:

BV Borussia Dortmund

Dortmund vann Champions League för fem år sedan efter att ha slagit Juventus i finalen med 3-1. Tongivande då var den nuvarande managern Matthias Sammer, Europas bästa fotbollsspelare 1996. Efter den segern hamnade laget i en liten svacka, men nu har det uppenbarligen återhämtat sig. I våras vann man för sjätte gången Bundesliga och dessutom tog sig laget till UEFA-cupfinal, där man dock föll mot Feyenoord.

I dagens lag finns spelare som Christian Wörns, Jan Koller, Jörg Heinrich, Christoph Metzelder, Amoroso och Stefan Reuter. Med i truppen finns även Guy Demel som inte höll måttet i Arsenal som ungdomsspelare. Som tur är så slipper Arsenal att stöta på fjolårets skyttekung i Bundesliga, Amoroso, i första matchen den 17/9 på THOF. Detta på grund av att brasilianaren är skadad.

Arsenal Swedens tips: Arsenal vinner på hemmaplan, och får som bäst oavgjort i Dortmund. Tänk på att tyskar alltid är tyskar, och tyskar är alltid farliga. Vilket lag de än spelar i.

PSV Eindhoven

I våras var det så gott som klart bland alla Arsenalfans att PSV:s mittfältare Mark van Bommel skulle ersätta/spela bredvid Patrick Vieira. Dessutom skulle hans klubbkamrat mittbacken Kevin Hofland följa med. Av detta blev som bekant intet i och med att Sydkoreas succécoach Guus van Hiddink återvände till Eindhoven efter VM-framgången. Det fick van Bommel och Hofland att stanna kvar i klubben.

Andra välkända spelare i laget är skyttekungen Mateja Kezman och danskarna Jan Heintze och Dennis Rommedahl. I fjol slutade laget tvåa i holländska ligan efter Ajax.

Arsenal Swedens tips: Arsenal vinner hemma och spelar minst oavgjort borta.

AJ Auxerre

Slutade förra året trea i den franska ligan och tog sig vidare till Champions League genom att besegra portugisiska Boavista i den tredje kvalomgången med 1-0 sammanlagt. Är ett talangfullt lag som är fullt av lovande unga spelare som Djibril Cisse och Olivier Capo. Auxerre, som tränas av Guy Roax, har i år inlett ligan bra och ligger på andra plats efter fyra spelade omgångar.

Arsenal Swedens tips: Lita på att Arsene Wenger har koll på det här gänget. Arsenal brukar ha lätt för franskt motstånd. Jag räknar med en dubbel.

Arsenals matcher:

17/9 – 02 Dortmund (H)
25/9 – 02 PSV (B)
2/10 – 02 Auxerre (B)
22/10 – 02 Auxerre (H)
30/10 – 02 Dortmund (B)
12/11 – 02 PSV (H)