Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En klok man.

Den kloke Wenger

ons 7 aug 2002 kl 00:00

Arsene Wenger håller ställningarna. Han har varit ute på transfermarknaden och handlat sunt. Han har handlat snålt, en back och en mittfältare för knappt sju miljoner pund. Inga pengar om man jämför med Liverpools stjärnköp Diouf för 10 miljoner pund. Sedan har vi förstås rekordköpet av Rio Ferdinand för 30 miljoner pund.

Arsenal har länge haft som policy att man inte slänger iväg pengar hur som helst, Arsène Wenger har hela tiden hävdat att transfermarknaden kan komma att kollapsa och då vill han inte stå med hundhuvudet och betala skulder för spelare han inte kan sälja.

Allt detta är ju ytterst sympatiskt, men frågan är om man i längden kan hålla sig i absoluta toppen genom att handla billigt och utveckla spelare. När vi hade som mest skador/avbräck i truppen kring februari/mars höjdes röster för att vi skulle köpa in någon etablerad spelare som kunde täcka upp vårt taffliga försvar. Wenger valde att inte köpa in någon och med facit i hand så var det nog ett riktigt val. Problemet med att blixtinkalla någon är förstås att vederbörande inte hinner spela in sig i laget förrän han slängs in i hetluften. Då kan det till och med vara bättre att låta Grimandi, Upson och Stepanovs stå längst bak och ha en Vieira som jobbar kopiöst bakåt för att hjälpa till. Det finns många exempel på att spelare behöver lång tid på sig att anpassa sitt spel, bland annat tror jag att Manchester Uniteds dåliga resultat i början på förra säsongen har mycket att göra med att de köpte in en långsam back från Italien till en av världens snabbaste ligor.

Det finns också skillnader i ekonomiska resurser man har att röra sig med, ingen kan tävla med Manchester United i att ha pengar att spendera, om man bortser från Real Madrid som i stort sett har statliga garantier bakom sig. Men till och med Man U:s ordförande betonar att Ferguson måste sälja innan han kan köpa.

Innan vi har byggt vår nya fina arena så att vi äntligen kan konkurrera med de andra stora klubbarna i Europa så gör vi nog alldeles rätt i att hålla i pengarna. Dessutom gör vi klokt i att bygga på de fantastiska spelare vi har, det är det som gav Manchester United deras framgång, låt oss ta det receptet och förädla det till perfektion så ska vi se om drottningen vågar adla en fransman.

Mot nya segrar, varför inte göra det som Giggs sade att United skulle göra, gå obesegrade genom hela ligasäsongen.

Go Gunners Go!