Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry hörde vad publiken sa, men ville hellre prata fotboll efteråt trots rasistpåhoppen.

Rasism under matchen

tor 26 sep 2002 kl 12:33

Återigen har Arsenal drabbats av rasism. UEFA har inlett en undersökning.

I gårdagens match mot PSV Eindhoven utsattes både Thierry Henry och Lauren för rasistiska påhopp. Men inte från spelarna utan från publiken, som hela tiden sjöng rasistiska ramsor om Henry och Lauren. Vid ett tillfälle stannade domaren Michel spelet eftersom att det regnade in föremål på planen då Henry skulle slå en hörna. Michel plockade upp några av föremålen och dessa är nu bevis i UEFA:s undersökning av incidenterna.

Henry ville helst inte prata om händelserna efter matchen.
- Allt jag vill göra är att prata om fotboll. Jag vet inte om ni hörde vad publiken sa. Om jag hörde det? Självklart, jag har två öron. Men jag skrek inte tillbaka, utan jag koncentrerade mig bara på att ta hörnan, säger Henry.

- Domaren gjorde det han skulle och UEFA kommer att göra det man ska. Jag vill bara prata om hur fantastisk match vi gjorde. Jag vet inte om det här innebär att alla lag har respekt för oss. För att få respekt av Real Madrid och Inter så måste man slå dem.