Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ray kan kliva in och Paddy inte kan spela.

Inför Chelsea-Arsenal

sön 1 sep 2002 kl 01:37

Nu känns det som att Arsenal har kommit igång. Det ska Chelsea få känna på.

Vi ställs alltså mot krisklubben Chelsea i säsongens andra Londonderby. Den exrika klubben har på sistone drabbats av den pest som sprids i Fotbollseuropa som går under namnet "No tengo dinero". Nu verkar det dock som att Blues reder upp den här krisen, och skyttekungen Jimmy Floyd-Hasselbaink stannar.

I Arsenal finns det frågetecken för huruvida lagkapten Paddy Vieira kan spela. Han har – liksom Dennis Bergkamp som missar matchen – problem med en vad och enligt Arsenal.com är hans chans att spela fifty-fifty. Om Vieira skulle missa matchen lär brasilianarna Edu och Gilberto spel på mittfältet, men ett scenario med Ray Parlour i mitten är inte heller helt uteslutet.

Arsenals backlinje var otroligt okoncentrerad i matchen mot WBA i tisdags och det får inte upprepas, då Chelseas anfallare är något mer effektiva än vad Albions var. Keown särskilt måste ta sig i kragen och ta fram lite av den enorma rutin han besitter, gör han inte det dröjer det nog inte länge förrän Pascal Cygan får chansen.

I Chelsea är gamle Arsenalfavoriten Emmanuel Petit tveksam till spel. Det har ingenting att göra med hans nyfriserade hjässa utan det rör sig istället om en svullen vrist. I anfallet spelar troligtvis Hasselbaink och islänningen Eidur Gudjohnsen.

Sist lagen möttes var en underbar försommardag i Cardiff. De flesta vet nog hur den matchen slutade. Vågar man hoppas på ett liknande resultat på Stamford Bridge? Samtidigt är det riktigt tufft att vinna borta mot Chelsea. Hjärnan säger oavgjort, medan hjärtat säger seger. Jag går efter hjärtat och tippar 2-1 till Gunners. Målskyttar Wiltord och Campbell.

Troliga elvor:

Arsenal: Seaman – Lauren, Campbell, Keown, Cole – Parlour, Gilberto, Edu, Parlour – Henry, Kanu

Chelsea: Cudicini – Melchiot, Desailly, Gallas, Le Saux – Grönkjaer, De Lucas, Lampard, Zenden – Hasselbaink, Gudjohnsen