Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är Paddys år i år.

Det här är Paddys år

tis 3 sep 2002 kl 00:00

Vi minns alla den turbulens som var omkring Paddy Vieira för lite mer än ett år sedan. Varenda dag publicerades det nya "nyheter" och rykten. Blaskan The Sun citerade Vieira: "Jag vill lämna Arsenal för jag vill vinna titlar. Jag tvivlar på att Arsenal kommer bland de fem främsta i ligan". Till slut visste man inte ut eller in, skulle han till Real Madrid eller skulle han stanna?

När den första matchen spelades förra säsongen borta mot Middlesbrough fanns han dock med på planen och han var dessutom utsedd till vice lagkapten. Man började inse att han i alla fall skulle stanna ett år till. Men det var något som inte stämde - insåg man efter ett par matcher, det var inte den vanlige Vieira som var med i matcherna.

Man var van att se honom vinna varenda tackling och nu var det plötsligt inte lika säkert att han skulle gå segrande ur varje mittfältsduell. Ibland tappade han till och med bollen på den egna planhalvan, och det ska helt enkelt inte kunna hända med Vieira. Vad var det för fel? Folk började dra slutsatser om att han psykiskt redan var på plats i Madrid. I januari ryktades det till och med om att han hade besökt Reals president och redan börjat löneförhandla.

Någonstans i den vevan började man känna igen Vieira igen, han tog för sig allt mer och i takt med att han vande sig vid armbandet han fick låna av Tony Adams, då denne var skadad, blev Paddy kungen på mittfältet igen. Förra säsongen var ett mellanår för fransmannen, och att han ändå höll sådan hög klass säger ganska mycket om vilken toppspelare han är.

I år är den gamle Paddy Vieira tillbaka. Aldrig att han tappar bollen på mittfältet och gud nåde den som ens försöker vinna en nickduell eller ett motlägg mot honom! Naturligtvis får han de obligatoriska utvisningarna, men det är ju bara för att han bär en röd tröja, härstammar från Senegal och har nummer fyra på ryggen.

Det enda som kan stoppa Vieira från att bli årets spelare är en skada eller att någon annan spelare kommer i überbra form, typ Pires förra året. Kaptensarmbandet har fått honom att ta extra mycket ansvar och man ser på honom att han är stolt över att leda Englands bästa klubb. Jag är helt övertygad om att Vieira kommer att lyfta minst en trofé i maj. Helst av allt vill jag se honom lyfta ligapokalen, men orkar han även bära Champions League-bucklan blir jag - utan att överdriva - mer än nöjd.

Kort sagt: Det är Paddys år i år!