Medlemmar: 7619 st.
Visa menyn

Äntligen har PL startat!

mån 9 sep 2002 kl 15:23

Hela sommaren har jag gått och längtat efter datumet då kampen för att försvara ligatiteln och FA-Cupen skulle komma. Naturligtvis kunde jag njuta av VM under tiden, men det finns absolut ingenting som går upp mot att sätta sig framför Canal+ för att se Arsenal vinna.

Frågan är vad vi kan förvänta oss av säsongen 2002-03. Som vi alla vet har det varit ganska trögt i allmänhet på transfermarknaden. Våra värsta rivaler har trots detta värvat en hel del. Liverpool fick bl.a. Diouf och Man Utd värvade Rio. Naturligtvis hade jag hoppats och trott på att Wenger skulle kunna presentera ett par kända nyförvärv inför säsongen. Dessa nyförvärv har lyst med sin frånvaro. Le Boss fiskade ?bara? fram Pascal Cygan och Gilberto Silva. Många kanske skulle säga att detta inte räcker för att försvara våra titlar, detta är något som framtiden får utvisa.

Själv anser jag att det ser väldigt ljust ut. Truppen ser stark ut och när Gio, Bobby och Freddie kommer tillbaka kan vi spela ut vilket lag som helst. En anledning till att jag tycker att det ser ljust ut är den redan nämnde Silva. Efter att ha sett honom i FA Community Shield och i ligastarten känns det som att vi kanske har hittat vår efterlängtade vapendragare till Paddy. Jag tycker att Silva har sett väldigt vass ut. Han spelar vårdat, slår inte bort några bollar i onödan och drar inte på sig onödiga frisparkar. Vi får bara hoppas att han klarar av en hel säsong i England med allt vad det innebär (vinterväder m.m.)

Det jag är mest orolig för just nu är målvaktssidan. Inte för att jag tvivlar på Seaman utan för att det ser tunt ut bakom honom. Wright gick till Everton och Carini-affären rann ut i sanden. Det räcker inte med Seaman och Taylor. När jag skriver detta diskuteras det häftigt på vårt forum om en Djurgårdare är lösningen på våra problem. Min åsikt är att det vore inte fel att värva Rami. Men detta betyder inte automatiskt att han ska bli Wengers val som andramålvakt, det får bli en kamp mellan honom och Taylor. Taylor har trots allt erfarenheter från spel i PL och CL och skötte sig riktigt hyfsat förra säsongen.

Matcherna mot Birmingham och WBA såg övertygande ut. OK, det var väl inte det bästa motståndet men jag tycker ändå att det såg imponerande ut. Grabbarna gjorde det som krävdes och varken mer eller mindre. Med lite flyt och skärpa kunde Arsenal gjort både fyra och fem mål i den första matchen. Albionmatchen har jag ännu inte sett men jag har uppfattat det som om att det var lite slarvigt försvarsspel. Jag tror inte att vi behöver vara oroliga för Keown, han behöver helt enkelt lite tuffare matcher för att tända till riktigt.

Matchen mot The Hammers däremot var väl inte den mest övertygande insatsen, men det är trots allt väldigt starkt att hämta upp ett tvåmålsunderläge på bortaplan. Dessutom får vi inte glömma att vi bara fick en poäng på Upton Park förra säsongen också.

Våra rivaler då? Jag tror faktiskt att Man Utd kommer få det svårt att återta titeln. Som jag ser det har de bara en riktigt bra anfallare. Jag anser att O-G Turskjaer inte är tillräckligt bra för att var ordinarie. Forlan ska vi inte ens diskutera i de sammanhangen...

Då tror jag däremot att `pool blir farliga. Vi får hoppas att Diouf misslyckas totalt (jag gillar verkligen inte den mannen). Owen och Heskey vet vi ju vad de går för men de som jag skräms mest av i det tråkiga laget är ju Dudek, Hyypia och Henchoz. De ser faktiskt väldigt stabila ut.

Slutligen är det ju så att Super-Mac vill att ni ska hålla koll på hans lag. Då får jag väl be er hålla tummarna för att vi i IS Halmia ska skärpa till oss och komma ifrån vår negativa kvalplats i trean (bedrövligt att vi ligger där).