Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Konspirationen är i full gång!

mån 16 sep 2002 kl 13:24

Ni vet vad jag talar om, bucklan ska tillbaka till Manchester och Sir Alex. United ska gynnas med fördelaktiga domslut i allmänhet och tveksamma straffar i synnerhet. Potentiella hot som Liverpool, Leeds, Newcastle och fram för allt vårt kära Arsenal ska motarbetas på motsvarande sätt med betoning på gula och röda kort följda av orättmätigt långa avstängningar.

Skälen till detta är lika enkla som blytunga som två. Vad har högsta hönset i FA, Adam Crozier, gemensamt med prinsessan Fergie? Båda klär sig i kjol vid högtidliga tillfällen. Vad har Premier Leagues huvudsponsor Barclaycard gemensamt med samme man? Pengar. Deras girigbukar är större än Beckhams fåfänga.

Vill ni veta den riktiga orsaken till att Sven-Goran blev förbundskapten i England? Två anledningar igen.
1: Annars skulle Sven varit den givna efterträdaren till SAF med följden att den senares guldglans hade bleknat till ett grått dammoln i Uniteds historieböcker.

2: Den engelska pressen hade aldrig tolererat att en infödd engelsk förbundskapten hade behandlats på detta vis med "skadade" spelare till var och varannan landslagssamling.

Nu gör man två flugor på smällen. Alexis får tillbaka sin buckla och Sven, Sven, Sven-Goran Eriksen omöjliggörs som nästa manager i Man U.

Då Barclaycard snabbt insåg vikten av att returnera armmärket med det gyllene PL-lejonet norrut var man inte sen att följa upp Ulrika-affären genom att muta en strippa/programledare att läcka en påstådd kärleksaffär med Svennis. Från samma håll kom naturligtvis motivationen för Ulrikas mamma att tala ut i den engelska tabloidpressen. Ulrika som förresten bjöds in till kalaset av just det, Adam Crozier.  Adam spelar för övrigt ett högt spel. Samtidigt som han hjälper sin landsman att motarbeta hjälten från Torsby måste det engelska landslaget lyckas så pass bra att inte hans utnämning av svensken ligger hans egen karriär i fatet. Som plåster på såren kommer därför Ashley Cole och övriga topplags engelska landslagsspelare få extra många gula och röda kort för att komma utvilade till landslaget. Säkra källor meddelar dock att Crozier har lovats en pensionsförsäkring i form av del i royalties från SAF:s memoarer som kommer efter hans pensionering. Sven har dock visat sig vara en värdig motståndare då det ska ha varit ett telefonsamtal från honom som ska ha uppmuntrat kollegan i Irland, Mick Macarthy att provocera fram Roy Keanes utbrott som ledde fram till att han blev hemskickad ifrån VM och sedermera även utvisad mot Sunderland. Smart nog utsågs även Beckham till lagkapten i landslaget eftersom alla vet att hans ego styr honom i ännu högre omfattning än hans plånbok. Nu står därför Sur-Fergie med sin bästa spelare, i form av ett vandrande berg av hårspray, sminkattiraljer, nagellack och andra chica accessoarer, likt en åsna velande mellan två hötappar.

Vad gäller Arsenals påstådda dåliga ekonomi är även det ett led i komplotten då dess revisorer även återfinns på Barclaycards lönelista. Allt i syfte till att skapa det lönetak i Gunners som i sin tur ska få Henry att trä på sig tröja nummer nio i United nästa sommar, följd av PV4. Alla vill ju ändå spela på Old Trafford. Därför kommer även i fortsättningen de Arsenalspelare som redan har förlängt sina kontrakt vara de som utsätts för de råaste överfallen i PL. £100 utlovas därför till den klubb som sätter en av följande spelare på skadelistan i minst en månad: Wiltord, Ljungberg, Bergkamp, Lauren och Pires. Cole och Campbell klarar sig då de förväntas hålla det engelska landslaget ovanför vattenytan. Bakom bonusen står lika delar FA, Man U och Barclaycard.

Så här i inledningen av årets säsong har dock FA/Barclaycard/Lord Red-Face stött på patrull i form av två oväntade 0-1 förluster för de röda djävlarna (som inledningsvis mest har uppträtt lite småbusigt som en mångfaldigad Anderssonskans Kalle). Så där väldigt oväntat var det i och för sig inte för oss som kan lite grann om fotboll när vi såg Phil Neville (?Johnny Walker är en god vän till mig? som SAF förklarade saken) inte bara kliva in på planen utan dessutom inta positionen som innermittfältare! Som ett led i ovanstående konspiration har FA därför beslutat att Beckhams armbåge i plytet på Lee Bowyer inte kommer att utredas vidare eftersom domaren (Jeff Winters) defacto såg händelsen och gjorde bedömningen att en frispark var ett rättmätigt straff. Steve Dunn å sin sida såg inte att Henry gjorde något regelvidrigt mot Charltons John Robinson varför ärendet skall utredas ytterligare med möjlig påföljd (avstängning) för Arsenals franska ess.

Ihärdiga rykten talar även om att Diego Forlan under den kommande säsongen ska få en "bonusmeter" i alla tveksamma offsidesituationer för att han till slut ska lyckas trä in en boll i nätet så att Man U får tillbaka några pund då man skickar honom vidare till Serie A när Henry-affären slutligen är i hamn.

Givetvis är det även konspirationens fel att Carini aldrig skrev på för Arsenal. Han lovades löjeväckande lön i Manchester men blåstes på hela konfekten och eftersom han, som uträknat var, vid det laget hade gjort sig omöjlig i "the pride of London", får han nu genomlida ett år i Standard Liege. Grattis pundhuvud.

Sist men inte minst, hur förstör man för två klubbar med hjälp av bara en manipulerad övergång?

Jo, man tar en begåvad fotbollsspelare som dessutom är fullständigt rudis i kolan (Bowyer) och sprider ett transferrykte med en sådan envishet att både spelaren och den manager som ska signa honom (Wenger) till slut tror att det är sant och omsätter det i verklighet. Spelarens nuvarande klubb (Leeds) tappar en nyckelspelare och hans nya klubb (Arsenal) får brottas med disharmoni, fylla, sönderslagna omklädningsrum och krogslagsmål.

Samtliga ovanstående teorier och påståenden är verifierade av säkra källor närstående till The Suns sportredaktion om inte annat anges.

***

Som ett litet förtydligande vill jag bara påpeka att ironi är mitt mellannamn.

***

Gullbrandstorps AIS har nu inte ens en teoretisk chans att klara sig kvar i femman efter (ännu) en förnedrande förlust (0-4) borta mot minst sagt mediokra Simlångsdalen. När man numera därför spelar utan press klarade man 1-1 mot Lilla Tjärby efter att tränaren snörat på sig någon annans skor och tagit plats i GAIS backlinje. "Jag har aldrig någonsin tidigare sett en så orörlig försvarare" som min fru uttryckte saken.

***

Veckans "saker som inte borde ha sagts": "That's great, tell him he's Pele and get him back on".

John Lambie, Partick Thistle (Skottland) manager, när han fick höra att en anfallare med hjärnskakning inte visste vem han var.

SUPER-MAC