Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Seamans misstag har varit ett hett samtalsämne senaste tiden.

Graham försvarar Seaman

sön 20 okt 2002 kl 20:23

David Seaman har varit rubrikernas man den gångna veckan. Och det är inga väna omdömen som fällts i engelsk media efter Seamans landslagsinsats mot Makedonien. Men nu rycker en gammal bekant ut till "Ponytails" försvar.

Det är den forne Arsenal managern, George Graham, som i BBC:s radiokanal 5 Live och i programmet "Sportsweek", ger kommentarer kring den målvakt han själv en gång värvade.

Enligt Graham så bör Seaman få förtroendet att vakta det engelska landslagets mål även fortsättningsvis. Seamans mindre lyckade agerande i landskampen mot Makedonien avfärdas av Graham som ett "genant misstag". Att det skulle innebära slutet för Seaman i landslaget avfärdas dock.

Enligt Graham finns det i dagsläget ingen inhemsk konkurrent som är mogen uppgiften.
- Man har försökt med David James, provat Nigel Martin, nu talas det om Paul Robinson. Den sistnämnde kommer att bli en bra målvakt med tiden.

Graham anser dock att Robinson brister i erfarenhet.
- Han har knappt spelat trettio matcher i Premier League ännu.

I programmet säger Graham att Seaman bör behandlas med respekt för allt det han tillfört den engelska fotbollen. Graham som väl känner David Seaman, tror heller inte att den 39-årige målvakten dukar under av den senaste tidens högljudda kritik som riktats mot honom
- Han kommer snart över det, och då redo för nästa match.

Återstår att se om Sven-Göran Eriksson delar Grahams åsikter ...

Peter Weyde