Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg slet, men Sverige fick bara 1-1 mot Ungern.

Landslagskoll: Tungt tapp för Ljungberg

mån 14 okt 2002 kl 17:43

Sverige tappade poäng. Men Frankrike och England vann.

I Sveriges match mot Ungern gjorde Freddie Ljungberg sin första landskamp sedan VM-slutspelet i somras, och detta i en ovan position. Han fick spela forward tillsammans med Zlatan. Det funkade väl sådär, men Ljungberg slet i alla fall och var tillsammans med Micke Svensson och Kim Källström matchens bästa svenskar. Slutresultatet blev 1-1 efter att Zlatan nickat/knockat in kvitteringen i andra halvlek.

England vände ett 0-1 underläge borta mot Slovakien, efter mål av David Beckham och Michael Owen. David Seaman var tillbaka i målet efter att ha varit petad i landskampen mot Portugal i september och Ashley Cole spelade hela matchen som vänsterback.

Frankrike krossade Slovenien hemma på Stade de France med 5-0. Patrick Vieira öppnade målskyttet i den 10:e minuten. Marlet gjorde därefter två mål, innan Sylvain Wiltord gjorde 4-0. I slutet satte Govou femman. Thierry Henry spelade hela matchen och noterades för en assist.

I Ukrainas 2-0 seger hemma mot Grekland spelade lagkapten Oleg Luzhny hela matchen. Ukrainas mål gjordes av Vorobay och Voronin.

Lettlands 1-0 seger borta mot Polen var EM-kvalets största skräll. Igors Stepanovs var kung i letternas försvar och nu leder laget grupp 4 före Polen och Sverige. Lettlands mål gjordes av Laizans.

Englands U21-landslag utklassade Slovakien med 4-0 och detta efter två mål av Francis Jeffers, som verkar göra mål överallt utom i Arsenals A-lag. Ameobi och Joe Cole gjorde övriga mål i matchen. Jermaine Pennant fick sitta på bänken hela matchen.