Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry fick utstå både det ena och det andra i Holland.

Böter för PSV

sön 13 okt 2002 kl 12:00

PSV Eindhoven slipper undan med böter efter skandalmötet mot Arsenal i Holland, där bland annat Henry fick projektiler kastade emot sig under pågående spel.

Drygt 190 000 kronor i böter eller £13, 000, det tvingas nu PSV Eindhoven betala. Det har UEFAS disciplinära nämnd beslutat. Beslutet om böter kommer efter Champions League mötet mot Arsenal där Thierry Henry utsattes för såväl rasistiska smädelser från PSV-supporters som inkastade saker från läktare in på planen.

PSV Eindhoven har tidigare haft problem med rasism och bråk bland sina supporters, och klubben kunde fått ett betydligt strängare straff utdömt efter Champions League-mötet den 25 september i år.

Den holländska klubben riskerade att tilldömas att betydligt mer kännbart straff, nämligen att tvingas spela inför tomma läktare. Ett straff som Arsenals vice ordförande David Dein tidigare i veckan föreslagit UEFAs disciplinära styrelse. Styrelsen anser dock att det bara var en "liten minoritet" av PSV:s supportrar som var inblandade i att trakassera Arsenals spelare. En slutsats som styrelsen gjort efter att ha granskat videoupptagningar från matchen.

UEFA har nu skickat ut ett tiopunktsprogram till de europeiska klubbar som har dokumenterade problem med rasism bland sina fans. I programmet som publiceras i sin helhet på www.sportlife.com, så uppmanas klubbarna att  bland annat att ta fram strategier för att få bort rasismen i de egna leden, utdela omedelbara disciplinära straff åt spelare som underblåser rasism samt förbehålla sig rätten att dra in säsongsbiljetter för supportrar som inte följer reglerna.

Peter Weyde