Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Krönika: Arsenal är bäst!

ons 9 okt 2002 kl 12:47

Stora ord från ett stort lag kan en del säga och andra kan säga att jag har fått hybris eller något liknande, och det kanske jag har också, jag vet faktiskt inte själv. Men en sak är säker. Det har verkligen varit underbart att följa vårt kära Arsenal i början av säsongen.

Innan säsongen sa många att Arsenal skulle vara sårbara i inledningen då det, enligt s.k. experter, skulle vara svårt att ladda om efter att ha vunnit dubbeln i våras. Andra sa att vi skulle få det svårt under tiden Ljungberg och Pires gick skadade. Någon annan gick t.o.m. så långt och sa att vi inte kunde vinna ligan igen för att Seaman inte skulle vara tillräckligt säker i målet.

Det är ju som sagt lätt att få hybris och lova ligaguld i dessa tider men jag kan nog med säkerhet skriva att de som sade ovan nämnda argument ångrar sig nu. Jag måste erkänna att jag också var lite orolig för att kreativiteten inte skulle vara tillräcklig utan Freddie och Bobby men vad gör Le Boss då? Jo, han slänger in en kille vid namn Kolo Toure som gör dundersuccé. Plus att Wiltord får spela på mittfältet och från den positionen öser han in mål i de första matcherna och belönas för detta med att bli månadens spelare för augusti.

Utöver det var det många fotbollsintresserade (läs Man Utd- och Liverpool-fans) som sa att vi inte skulle ha en chans i Europa p.g.a. att vi inte kunde vinna borta när det gällde CL. Även detta skulle vi senare visa vara skitsnack. En underbar kväll i Eindhoven förändrade min syn på våra chanser att vinna CL. Vilken match! Detta gjorde att jag inför matchen i Frankrike inte ens var nervös, jag visste helt enkelt att vi skulle vinna. Så starka är Arsenal just nu.  

Detta och givetvis mycket annat gör att jag känner att vi är Englands bästa lag. Jag tycker inte att några andra lag direkt imponerar. Det enda som jag är lite orolig över är att Liverpool bara är två poäng efter oss utan att ens ha spelat bra. Alla vet vi ju att det är en styrka att kunna vinna utan att spela bra. Se bara på matchen mot Chelsea. Det var en medioker match i 90 minuter och sen gör tur-Owen ett skitmål och alla tre poängen stannade i Liverpool.

Jag känner att jag som så kallad krönikör måste skriva lite om andra lag också och kan då inte låta bli att skriva lite om Milan och framför allt Filippo Inzaghi. Den mannen vet verkligen var han ska befinna sig på planen för att göra mål. Det känns just nu som att han kan göra hur många mål som helst i år. Samtidigt är det kul att se honom efter hans mål. Det spelar ingen roll om han så petar in bollen på mållinjen, han firar alla sina mål som att det vore årets mål. Tidigare var detta något som jag störde mig på men nu tycker jag bara att han är en underbar målskytt som älskar att göra mål och vill fira efter det. En annan spelare i Milan ni bör hålla ögonen på är Seedorf. Det är en kille som jag har blivit mycket imponerad av. Många utav er säger säkert att han var lika dominant i Inter men eftersom jag är mer intresserad av Premier League än Serie A så har jag inte haft tillräcklig koll på honom de senaste säsongerna.

Mot nya medaljer Gunners!