Medlemmar: 7256 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Svenskmöte väntar i Champions League.

Freddie vs Zlatan

fre 15 nov 2002 kl 11:57

Valencia, Roma och Ajax. Arsenal hamnade i den tuffaste gruppen.

I laget finns klasspelare som Santiago Cañizares, Robert Ayala, Ruben Baraja, Kily Gonzales, John Carew och Diego Alonso. Klubben tränas av Rafael Benitez Maudes och han har arbetat extra hårt med försvarsspelet. Detta har också lönat sig i år då man bara har släppt in sex mål på nio matcher i ligan och fyra mål på sex matcher i Europaspelet.

Arsenal Swedens tips: Detta är helt klart gruppens svåraste motståndare och vi ska vara glada om kan få fyra poäng mot laget. Det mest troliga är att vi förlorar på bortplan, för i Spanien har Arsenal ett bedrövlig facit de senaste åren.

AS Roma

För två-tre år sedan var Roma den bästa klubben i Italien, men nu har flera lag gått förbi klubben. Juventus, Inter och Milan är alla rankade högre på UEFA:s lista. Men detta betyder inte att Roma är ett dåligt lag, snarare är det tvärtom. Det kryllar av världsspelare som Totti, Batistuta, Emerson, Cafu och Walter Samuel. Man har även en mycket framgångsrik manager i Fabio Capello.

Man har tagit sig till andra omgången av Champions League, trots storförlusten i premiären mot Real Madrid, genom mycket fina resultat på bortaplan. Laget har två segrar, varav en på Santiago Bernabeu stadion, och en oavgjord match på bortaplan. I nuläget parkerar man på sjätte plats i Serie A, sju poäng efter Inter.

Arsenal Swedens tips: Arsenal brukar ha lätt för italienska lag och jag tror inte att den här säsongen blir något undantag vad det gäller det. Kan vi bara få stopp på Romas sylvassa anfallsbesättning ska vi nog kunna inkassera två segrar mot laget.

AFC Ajax

Ajax är ett av de mest uppmärksammade lagen på kontinenten i svensk media och orsaken stavas naturligtvis Zlatan Ibrahimovic. Ajax har rykt upp sig efter några års baksmälla efter de fina framgångarna i Europacupen, då Bergkamp, Overmars, Kanu och de andra lirarna var där. I fjol vann man dubbeln och tränaren Ronald Koeman har återinfört klubbens traditionella spelidé med offensiv och framåtsträvande fotboll.

Ajax tog sig vidare till det andra gruppspelet genom att Rosenborg fick en poäng mot Lyon i den sista omgången i onsdags. Ajax föll då mot gruppsegraren Inter med 1-2 och spelade enligt rapporterna ganska dåligt. Klubben ligger i delad ledning i ligan tillsammans med PSV.

I Ajax finns många lovande unga spelare, och förutom Zlatan så spelar även rumänske backen Christian Chivu, belgaren Jelle van Damme och Rafael van der Vaart i klubben. Dessutom finns rutinerade rävar som Jari Litmanen och Aron Winter till Koemans förfogande.

Arsenal Swedens tips: Mot Ajax har Arsenal störst chans att ta poäng, då lagets spelstil passar oss ganska bra. Jag räknar med åtminstone en seger mot holländarna.

Sammanfattning: Trots den tuffa lottningen har Arsenal goda chanser att ta sig till kvartsfinalen. Jag skulle tro att man har råd med en, max två förluster, och om den kommer borta mot Valencia är det inte hela världen. Bortamatchen mot Ajax blir en nyckelmatch, vinner vi den går vi vidare.

Arsenals matcher:

27/11 – 02 Roma (B)
10/12 – 02 Valencia (H)
18/2 – 03 Ajax (H)
26/2 – 03 Ajax (B)
11/3 – 03 Roma (H)
19/3 – 03 Valencia (B)